W książce „ Piwo w kuchni i aptece „ znalazłem kilka propozycji łączenia gatunków piwa z posiłkami:
„ Aperitif – Bock, Pils, Weizen
Dania chłopskie – Maerzen, Spezjal
Dania z ryby – Lager, Pils, Weizen
Desery – Bock, Doppelbock
Drób – Pilz, Weizen
Dziczyzna – Bock, Pils
Hors d’oeuver – Pils
Cielęcina – Alt, Koelsch
Owoce morza – Alt, Pils, Weizen
Pieczyste – Alt, Bock, Koelsch, Lager, Pils
Potrawki – Alt, Bock, Koelsch, Lager
Ryby marynowane – Koelsch
Ryby wędzone – Weizen
Sery łagodne – Lager, Weizen
Sery ostre – Bock, Koelsch, Alt
Steki – Ciemny Bock, Pils „
W realiach polskiej gastronomii to tylko nieosiągalne marzenie.
Jakie są Wasze propozycje na łączenie piwa z posiłkami?
„ Aperitif – Bock, Pils, Weizen
Dania chłopskie – Maerzen, Spezjal
Dania z ryby – Lager, Pils, Weizen
Desery – Bock, Doppelbock
Drób – Pilz, Weizen
Dziczyzna – Bock, Pils
Hors d’oeuver – Pils
Cielęcina – Alt, Koelsch
Owoce morza – Alt, Pils, Weizen
Pieczyste – Alt, Bock, Koelsch, Lager, Pils
Potrawki – Alt, Bock, Koelsch, Lager
Ryby marynowane – Koelsch
Ryby wędzone – Weizen
Sery łagodne – Lager, Weizen
Sery ostre – Bock, Koelsch, Alt
Steki – Ciemny Bock, Pils „
W realiach polskiej gastronomii to tylko nieosiągalne marzenie.
Jakie są Wasze propozycje na łączenie piwa z posiłkami?
Comment