Wydaje mi się,że będzie to zwykły pilsik w niezwykłym opakowaniu.
Pytanie do forumowiczów z Tych i okolic
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
to są zwykłe GronieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pinio74 napisał(a)
Bodajże w piątkowej Gazecie Wyborczej była całostronna reklama (chyba na str. 3) mówiąca o limitowanej serii etykiet Tyskiego z okazji 375 lecia browaru.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Jedno mnie zastanawia co to za rocznica 375?! (poza tandetnym chwytem marketingowyma!z zreszta piwo 300 lat temu troche inaczej wygladalo zrozumial bym jak by wypuscili cos w tamtym stylu)ja za rocznice to uwazalem zawsze 350 czy tez 400 lat ale zeby 375 jest to smieszne.Comment
-
kishar napisał(a)
Jedno mnie zastanawia co to za rocznica 375?! (poza tandetnym chwytem marketingowyma!z zreszta piwo 300 lat temu troche inaczej wygladalo zrozumial bym jak by wypuscili cos w tamtym stylu)ja za rocznice to uwazalem zawsze 350 czy tez 400 lat ale zeby 375 jest to smieszne.
dla mnie nie jest to śmieszne tylko sympatyczne, wiele browarów uczci 25, 125 czy nawet 135 (np Zywiec) rocznicę założenia browaru wydając przy tym etykiety czy inne gadgety
jesli browar dane wydzarzenie uważa za ważne to niech uczci jak mu sie tylko żywnie podoba.
Takie działanie uważam, że jest na plus a nie na minusGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
kishar napisał(a)
Ja tam mam nadal nadzieje ze tychy wypuszcza jakies specjalne piwko, moze cos górnrej lub pszeniczniaka a KP potratktuje to jako badanie rynku.
He he he, dawno się tak nie ubawiłamComment
-
kishar napisał(a)
Jedno mnie zastanawia co to za rocznica 375?!Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Taką znaleźli datę na powstanie browaru. Taka sama dobra jak Lwówecka 1201 czy Namysłowska 1321Comment
-
Ja osobiście nie widzę problemu.
Moim zdaniem 375 lat browaru to jest czym się pochwalić. Szczególnie, że mało mamy starszych browarów, a każde święto jest dobrze, szczególnie dla birofilów.
KP szykuje wielkie święto z powodu tej rocznicy. I pewnie nie jeden forumowicz na tym skorzysta.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
mwa napisał(a)
KP szykuje wielkie święto z powodu tej rocznicy. I pewnie nie jeden forumowicz na tym skorzysta.************************************************** ************
Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie
www.beercoasters.glt.pl
Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.
************************************************** ************Comment
Comment