Dlaczego pijemy masówke?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Ja bym tak nie lekceważył głosu młodego pokolenia. Jest to w końcu potwierdzenie "u źródła" tez stawianych już wcześniej. Tak więc, Szanowni Żule - zamiast nabijać się z Młodego Kolegi - indoktrynujmy !

Comment

• granat862
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.12
      • 945

My tu gadu-gadu a wychodzi na to, że ja także z młodzieżowych latek już wyrosłem, by stać się pełnoprawnym żulem (niereklamowane, z małego)
      Nie mówie że każdy ulega reklamie ale w sklepach mi najbliższych naprawde sprzedają piwo kiepskiej jakości moim skromnym oczywiście zdaniem
      Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• grzech
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.04
        • 4592

Małażonka napisał(a)
        Byki walisz równo i czyta się Ciebie wyjątkowo trudno, ale tym to już mnie zabiłeś:
        Facet "o" nie lubi. No i co z tego.

Comment

• Mafar
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.04
          • 1262

Siki jak dla mnie to Lech i Warka
          Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• granat862
            • 2004.12
            • 945

Małażonka napisał(a)
            Byki walisz równo i czyta się Ciebie wyjątkowo trudno, ale tym to już mnie zabiłeś:
            Jeszcze raz przepraszm za pisownie
            Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• granat862
              • 2004.12
              • 945

Co się tyczy "o" to kiepsko wskakuje na klawiaturze(to szkolna klawiatura)

Comment

• Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

granat862 napisał(a)
                Nie mówie że każdy ulega reklamie ale w sklepach mi najbliższych naprawde sprzedają piwo kiepskiej jakości moim skromnym oczywiście zdaniem
                Jeśli dobrze pamiętam, to w Twoich okolicach można dostać piwo z Browaru Staropolskiego - radzę spróbować...

Comment

• JAckson
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

granat862 napisał(a)
                  ... ale w sklepach mi najbliższych naprawde sprzedają piwo kiepskiej jakości moim skromnym oczywiście zdaniem
                  Tzn. masówka jest kiepskiej jakości (zakładam, że ona dominuje w tych sklepach)?? A piwo dobrej jakości to jakie jest wg Ciebie??
                  MM961
                  4:-)

Comment

• breslauer
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 2690

granat862 napisał(a)
                    Jeszcze raz przepraszm za pisownie
                    Postaraj się pisać bez pośpiechu i poprawną polszczyzną, a będzie dobrze.
                    A co do meritum sprawy, to przyłączyłbym się do prośby Jacksona - napisz, co uważasz za piwo dobrej jakości.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.01
                      • 4628

...i napisz jeszcze, jakie to są "siki" w najbliższych sklepach.

Obok przycisku "Wyślij" znajduje się przycisk "Sprawdź przed wysłaniem". Radzę z niego korzystać, bo rzeczywiście trudno się czyta wyrazy, w których "zjadasz" po kilka liter...
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Dreamer
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1576

A w Łodzi to jest tak: Browary Łódzkie mają chyba niezasłużenie podobną opinię, jak cytowane wcześniej Browary Warszawskie. W Łodzi mówiło się: "latem grzeje, zimą chłodzi - Export Specjal browar z Łodzi". Ale czasy kiedy z obrzydzeniem wlewało się w siebie kolejnego bączka Łódzkiego (bo innego nie było) dawno minęły. Mimo to wielu moich znajomych regularnie opijających się koncerniakami nawet nie wie, co produkuje nasz rodzimy browar. I jakie było zdziwienie koleżeństwa, jak na naszych spotkaniach zamiast skrzynki Żywca czy Lecha pojawiła się na stole skrzynka Globa! Nie musiałem długo przekonywać - to piwo broni się samo. Nie pijemy już niczego innego.
                        Blog: Piwna Brytania

Comment

• granat862
                          • 2004.12
                          • 945

Piwo dobrej jakości uważam takie które mi smakuje (nie tylko masówka ale w mojm przypadku trudno o piwa małych browarów a te które są w sklepach najbliższych nie smakują mi)a co sie tyczy "sików" są to piwa w których nie czuć smaku piwa tzw goryczki i zwykle są rozwodnione.

Comment

• zgrredek
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2002.10
                            • 315

Konkrety kolego, konkrety! Jakie konkretnie piwa Ci nie smakowały.
                            www.collections.pl
                            Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• granat862
                              • 2004.12
                              • 945

Wolałbym nie robić złej reklamy tym browarą.Pozatym nie jest ich dużo to pojedyńcze przypadki.

Comment

• adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9865

granat862 napisał(a)
                                Wolałbym nie robić złej reklamy tym browarą.Pozatym nie jest ich dużo to pojedyńcze przypadki.
                                A dlaczego nie? Jeżeli robią niedobre piwo...
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X