Wocław - wybito kilka warek?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rychur
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.12
    • 151

Wocław - wybito kilka warek?

Kontrola UC u mnie w browarze zaowocowała ciekawą informacją a mianowicie odwiedzający mnie urzędnicy „asystowali” podczas wybijania kilku warek we wrocławskim browarze.
    Na pytanie czy wiedzą coś o kolejnych odpowiedzieli, że nie – i że najprawdopodobniej chodzi o to, aby nie stracić pozwoleń na gotowanie piwa. Istnieje bowiem przepis, który nakazuje dokonać weryfikacji i ponownego urzędowego przemiaru i legalizacji zbiorników i urządzeń do produkcji piwa.
    Jest to przoces dość skomplikowany i czasochłonny, a może się okazać że coś nie podoba się Urzędowi i niepotrzebny problem !!!
    Może oznacza to, że są plany powrotu z produkcją do Wrocławia?
  • rychur
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.12
    • 151

Istnieje bowiem przepis, który nakazuje dokonać weryfikacji i ponownego urzędowego przemiaru i legalizacji zbiorników i urządzeń do produkcji piwa.
    jeśli przerwa w produkcji jest dłuższa niż trzy miesiące - oczywiście. Pozdrawiam

Comment

• breslauer
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 2690

To by się zgadzało - właśnie chyba Piastowi stuknie lada dzień 3 miesiące od zaprzestania produkcji. Całkiem możliwe, że kombinują i mydlą oczy kontrolerom, aby - jak piszesz - nie stracić pozwoleń. Ja - przyznam szczerze - nie słyszałem nic o nowych warkach w Piastowskim; na razie we Wrocławiu wokół browaru panuje cisza, także prasowa.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
        dadek
        Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
        2023-12-05, 00:56
      • dadek
        Kostrzyn Wielkopolski, Okrężna 18. Browar Harpagan
        dadek
        Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
        2024-11-20, 02:51
      • dadek
        Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
        dadek
        21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
        2023-08-20, 19:00
      • dadek
        Katowice, Żwirki i Wigury 11, Browar StarKraft
        dadek
        Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
        W browarze pracują...
        2024-04-11, 23:26
      • dadek
        Rumianek, Południowa 14, Browar Za Miastem
        dadek
        19.11.2022 przed Poznańskimi Targami Piwa miałem okazję (w towarzystwie kilku kolegów z piwnej branży) odwiedzić jeden z najnowszych polskich browarów. Bo choć marka Za Miastem znana jest już od pięciu lat z kontraktów, to w tym roku piwa zaczęto warzyć u siebie. Zgodnie z nazwą browar...
        2022-12-02, 01:29
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...
      X