Właśnie na stronie browaru z Głubczyc znalazłem informację jakoby probukowali oni ciemnego Braxa. Nie znalazłem czegoś takiego w Browarze. Może ktoś wie coś więcej na ten temat
Piwo ciemne bezalkoholowe BRAX
Collapse
X
-
Garść informacji ze strony o ciemnym Braxie:
Cytat
"Jest to napój cieszący się dużym powodzeniem na rynku, mający swoich wiernych konsumentów, do których należy również płeć piękna.
Charakteryzuje się ciemno-wiśniowo-brązową barwą (właściwą tylko dla tego gatunku piwa) intensywnie słodowym smakiem z wyczuwalną przewagą słodu monachijskiego oraz delikatną, zharmonizowaną goryczką. Dostarczając wielu wartości odżywczych, wspaniale gasi pragnienie i orzeźwia.
Pasteryzowane
Temperatura serwowania od 10 do 12 oC
Zawartość alkoholu do 1,2% obj.
Dostepne w opakowaniach typu KEG"
Czy ktoś to wogóle pił
-
ta strona chyba już od kilku lat nie jest aktualizowana- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Jeszcze niedawno na stronie Namysłowa stało jak byk, że Ryan Odra Opole będzie zaraz w pierwszej lidzeComment
-
Osobiście nigdy nie natrafiłem na ten wyrób. Podejrzewam, że nawet nie wszedł do produkcji, no może poza jakimiś partiami próbnymi. A dowodem na to, że strona nie była aktualizowana od ubiegłego wieku niech będzie przedstawienie produktów browaru rozlewanych do butelek euro, a nie obecnie używanych zwrotnych 12-kątnych. Na dodatek w galerii etykiety też kończą się na okresie rozlewu do butelek euro.Comment
Comment