mwa napisał(a) A czy cena sugierowana do czegoś zobowiązuje?
Do niczego , ale prawie zawsze jak browary wypuszczaja swoje produkty bez ceny sugerowanej to znaczy że szykują się do podwyższki.
Najlepiej spytać Tych co zbierają etykiety.
ART napisał(a) jeżeli browar działał w tych samych zabudowaniach co i sto lat temu to nie widzę problemu by odwoływać się do tej tradycji.
gorzej jeśli stawia się w szczerym polu nowy browar od podstaw i poprzez wyksponowanie jakiegoś wyimaginowanego roku sprzed kilku wieków opowiada się jakieś bajki i kilkusetletnich tradycjach tegoż browaru.
Takim przykładem jest np.Leżajsk
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
mwa napisał(a) Powoli mam już dosyć słuchania bełkodu o dużych browrach. Tak wszyscy robicie szumu tylko o co?
To, że browar ma 375 lat to nie powód do sprzeczek lecz do radości-zapowiada się pewnie sporo imprez.
szum w tym miejscu akurat przypadkowo dotyczy dużego.
Chodzi o to (jakbyś nie zauważył) co ten Manhatan i Holendrzy mają wspólnego z tyskim piwem.
Mam pomysł na reklamę Łomży - pokój, w nim małe dziecko siedzi przy stole, przed nim tort z jedną świeczką, obok rodzice: tata ma długie włosy, wąsy, koszulę w kratę z wielkim kołnierzykiem, mama utapirowana, krótka sukienka w kwiaty, pomarańczowy plastikowy pasek, w tle lecą Czerowne Gitary. Mama mówi - Grzesiu, Sto Lat ! Zdmuchnij świeczkę. Odjazd kamery - w kącie siedzi facet z kuflem w ręce i mówi:"Gdzieś, w innej części Polski B powstaje właśnie Browar Łomża".
Powracając do jubileuszu 375-lat browaru , to dostałem takie kartonowo-metalowe etui z butelką tyskiego z napisen z tyłu :
" Dokument reprodukowany na butelce okolicznościowej to najstarszy zapis o browarze Tyskim pochodzący z urbarza - księgi wymieniającej dobra państwa pszczyńskiego z 1629 roku.Browar powstał dużo wcześniej, ale tę datę przyjmujemy za swój początek - od niej aż do dziś, przez 375 lat , warzymy nasze piwo "
Comment