tyskie 375 lat - reklama tv

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

    #46
    Ja już widziałem dwa bilbordy. Jak zrobię zdjęcia dodam do galerii i podam link.
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

      #47
      Pierwszy-Konkurs piwny
      Pozdrawiam Cię !!!!

      Comment

      • mwa
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2003.01
        • 5071

        #48
        Drugi-Pierwszy pub w Irlandii
        Pozdrawiam Cię !!!!

        Comment

        • mwa
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2003.01
          • 5071

          #49
          Trzeci-Hanaszek stworzył Szwejka
          Pozdrawiam Cię !!!!

          Comment

          • darek99
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.04
            • 2147

            #50
            witkowskiartur napisał(a)
            Naszła mnie taka refleksja

            Zresztą podpieranie się historią, nierzadko bolesną, w celu zwiększenia sprzedaży - bo oto przecież im chodzi - uważam za niesmaczne.
            Dla mnie browar Tyski to już jest historia, i nie uważam że browar Tyski musi się podpierać czymkolwiek, niesmaczne jest to że niektórym browar w Tychach kojarzy się tylko z piwem które można kupić w pobliskim sklepie
            Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
            Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
            skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
            Epikur z Samos.

            Comment

            • brew
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.12
              • 159

              #51
              A czy ktoś zauważył jakie oszustwo kryje się w tych reklamach? Przecież produkowany dziś sikowaty, piwopodobny napój nie ma nic wspólnego z tym z przed 375 lat. I wcale nie trzeba być aż tak starym by wyobrazić sobie jak wtedy smakowały trunki z Tychów - górnej fermentacji oczywiście.

              Comment

              • Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

                #52
                Mi się podoba to świętowanie 375-lecia browaru (fakt że "okrąglejsza" data byłaby lepsza ale kto wie co będzie za 25 lat). Z jednej strony cenię browar Książęcy za to że tak kultywuje własną tradycję ( i nie wymyśla pseudstarych dat zał. browaru jak np Warka czy Leżajsk).Dba o stan starych 100-200 letnich budynków na terenie browaru i (choć deko późnawo) zainteresował się gromadzeniem piwnych staroci-pamiątek z własnego browaru w formie muzealnej. Z drugiej strony wkurza mnie jego piwna globalizacja i (w pewnym sensie) wykańczanie konkurencji oraz zamknięcie "siostrzanego" browaru Obywatelskiego i kilka innych kwestii.
                A jeśli już mówimy o kampanii reklamowej opartej na 375 rocznicy to niech Tychy też aż tak się nią nie podniecają gdyż są (a własciwie było) kilka starszych od nich browarow w Polsce np Namysłów 1538 lub Racibórz 1567 czy Szczyrzyc 1623.
                Nie wspomnę tu już o bawarskim browarze Weihenstephan który mógłby wymyśleć swoje hasło: "Gdy w Tychach powstały Browary Tyskie - my warzyliśmy już piwo od 589 lat"
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                Comment

                • darek99
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.04
                  • 2147

                  #53
                  brew napisał(a)
                  I wcale nie trzeba być aż tak starym by wyobrazić sobie jak wtedy smakowały trunki z Tychów - górnej fermentacji oczywiście.
                  Przyznam się szczerze, chyba nie mam wyobraźni na tyle aby sobie wyobraźić jak smakowało piwo Tyskie 375 lat temu.
                  Brew, prośba do Ciebie, opisz w kilku zdaniach to piwo, walory smakowe ,kolor, zapach itp. będę Ci bardzo wdzięczny.
                  No i nie zapomnij o ocenie.
                  Z góry dziękuję.
                  Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                  Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                  skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                  Epikur z Samos.

                  Comment

                  • brew
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.12
                    • 159

                    #54
                    Darek99 - trochę za dokładnie pytasz bo, może przesadziłem z nazywaniem wody marki Tyskie sikami - poprawiam się: produkt wielkoprzemysłowy (o coooraz niższym koszcie wytworzenia). A co do smaku, to mam na myśli różnicę pomiędzy górną a dolną fermentacją i wyobrażam sobie Tyskie z przed 375 lat jako zbliżone do (mówiąc ogólnie) piw typu belgijskiego.

                    Comment

                    • Standarte
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.08
                      • 467

                      #55
                      Cooper napisał(a)
                      (...)
                      A jeśli już mówimy o kampanii reklamowej opartej na 375 rocznicy to niech Tychy też aż tak się nią nie podniecają gdyż są (a własciwie było) kilka starszych od nich browarow w Polsce np Namysłów 1538 lub Racibórz 1567 czy Szczyrzyc 1623.
                      Nie wspomnę tu już o bawarskim browarze Weihenstephan który mógłby wymyśleć swoje hasło: "Gdy w Tychach powstały Browary Tyskie - my warzyliśmy już piwo od 589 lat"
                      Właśnie spożywam Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel i z tej okazji nachodzi mnie refleksja, jak to jest z tym ich rokiem 1040? Czy ktoś mógłby mnie oświecić? Czy ten browar ma konkretne podstawy do powoływania się na ciągłość tradycji, czy też jest to jedynie luźny zabieg na podobieństwo "Browar Śląski 1209"?

                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #56
                        brew napisał(a)
                        A czy ktoś zauważył jakie oszustwo kryje się w tych reklamach? Przecież produkowany dziś sikowaty, piwopodobny napój nie ma nic wspólnego z tym z przed 375 lat. I wcale nie trzeba być aż tak starym by wyobrazić sobie jak wtedy smakowały trunki z Tychów - górnej fermentacji oczywiście.
                        Zgadza się. Gdybyś dzisiaj dostał ówczesne piwo do wypicia, to mógłbyś mieć poważny problem z definicją tego płynu. To chyba z Tych pochodzi zarządzenie, żeby chłopi nie szczali do strumienia podczas warzenia piwa.

                        Comment

                        • Hannibal
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.03
                          • 1426

                          #57
                          Standarte napisał(a)
                          Właśnie spożywam Weihenstephaner Hefe Weissbier Dunkel i z tej okazji nachodzi mnie refleksja, jak to jest z tym ich rokiem 1040? Czy ktoś mógłby mnie oświecić? Czy ten browar ma konkretne podstawy do powoływania się na ciągłość tradycji, czy też jest to jedynie luźny zabieg na podobieństwo "Browar Śląski 1209"?
                          Co do browaru Weihenstephaner to, rzeczywiście, jest prawdą, iż powstał on w 1040 roku - pisze o tym Anzelm Bilgri w książce "Piwo w kuchni i aptece". Co do dat powstania polskich browarów, to w wielu przypadkach jest to chyba luźny zabieg na użytek reklamy. Pokazując jasne pełne piwo typu pilzneńskiego trzeba mieć na względzie, że mamy z nim do czynienia dopiero od połowy XIX wieku. Więc jeśli ktoś powołuje się na XV lub XVI wiek, to musi wspomnieć raczej o zupełnie innym piwie.
                          "All the good things for those who wait"

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X