Nie wiem czy zauwarzyliscie to co ja ze niektore ceny piw importowanych wygladaja jak by byly wziete z kosmosu min. za o,5l to 5zl co jest norma a nawet mozna spotkac cene 20 zl czy faktycznie w krajach ktore wystepuja sa az tak drogie.Zauwarzylem jeszcze inna rzecz ze ceny piw importowanych strasznie sie roznia w roznych marketach.
Ceny piw importowanych
Collapse
X
-
Odp: Ceny piw importowanych
orion napisał(a)
Nie wiem czy zauwarzyliscie to co ja ze niektore ceny piw importowanych wygladaja jak by byly wziete z kosmosu min. za o,5l to 5zl co jest norma a nawet mozna spotkac cene 20 zl czy faktycznie w krajach ktore wystepuja sa az tak drogie.Zauwarzylem jeszcze inna rzecz ze ceny piw importowanych strasznie sie roznia w roznych marketach.
Nie macie tam w Szczecinie polskiej czcionki ?Grodziski Browar Domowy
-
-
Błagam pisz w języku polskim, bo miałem ogromne kłopoty ze zrozumieniem tego co napisałeś. Zwróć uwagę, że na cenę piwa importowanego wpływa głównie cło, choć chciwość pośredników też jest nie bez znaczenia.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Fakt, ceny zestawów są kosmiczne ale porównywalne z tymi w innych sklepach(Gambrynus, Bomi). Pozostaje liczyć na jakąś sezonową przecenę lub promocję.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentFakt, ceny zestawów są kosmiczne ale porównywalne z tymi w innych sklepach(Gambrynus, Bomi). Pozostaje liczyć na jakąś sezonową przecenę lub promocję.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatkoTo nie jest żadne wytłumaczenie. Ja wciąż nie rozumiem aż tak dużej marży. Chciwość importera i sprzedawcy jest olbrzymiaPiwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Zaczynacie odbiegać od tematu. Ceny, jakie są każdy widzi, a temat ten nie jest o cenach proponowanych przez importerów, nawet tych zabójczych.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąBo musi zarobić i Piotr, i Paweł
Mają kuku na muniu. Cena jest wyższa chyba nawet niż w Bomi.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Skończcie już.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatkoNie bardzo tylko jestem wstanie zrozumieć ceny tych zestawów np. 0.75 Duvel-a + pokal kosztuje w PiP 120zł a kolega przywiózł mi taki sam z Brukseli za 5 euro. Przyznacie, że różnica w cenie znaczna.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatkoTo nie jest żadne wytłumaczenie. Ja wciąż nie rozumiem aż tak dużej marży. Chciwość importera i sprzedawcy jest olbrzymia
Tak więc widać kto ma tą wysoką marżę„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Posty od będącego czwartym zostały przeniesione z tego tematu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Qbasmuggy Wyświetlenie odpowiedziDużo zagranicznych propozycji, kilka belgijskich korkowanych Trappe w kosmicznych cenach ~20 zł.
20zł za wino nikogo nie dziwi, wręcz jest to cena za powiedzmy średniej (bardziej niskiej, jak średniej, ale dla uproszczenia) jakości wino. Tutaj za 20zł dostajesz piwo, które należy do najlepszych na świecie (to kwestia umowna, ale powiedzmy), Wiesz ile musiałbyś dać za wino tej klasy? Jak mawiają radiosłuchacze toruńskiej rozgłośni Ludzie opamiętajcie się! Piwo to nie jest napój, którego cena oscyluje wokół 2,50zł. Są też dużo droższe piwa.
To tak jakby oburzać się, że wino kosztuje 60 zł, czy 120zł - Co za kosmos, przecież Sophię mozna kupić już za 6zł?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPiwo to nie jest napój, którego cena oscyluje wokół 2,50zł. Są też dużo droższe piwa. To tak jakby oburzać się, że wino kosztuje 60 zł, czy 120zł - Co za kosmos, przecież Sophię mozna kupić już za 6zł?Last edited by delvish; 2007-09-28, 18:59."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment