Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Białoruś
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNowy browar po rebrandingu (Becik czytasz?) nie wróci do starej nazwy sprzed sprzedaży Heinekenowi (Sjabar), a będzie się nazywać po prostu Bobrujski browar (Бобруйский бровар). Całość operacji rebrandingu, który trwa od czerwca tego roku zakończy się 1 lutego przyszłego roku.
Zapewne w miarę upływu czasu nastąpi stopniowe wycofywanie się grupy Oasis z produkcji w Brześciu, w związku z planami syndyka jego sprzedaży.Last edited by e-prezes; 2018-02-27, 14:16.
Comment
-
-
Jak obecnie wygląda kondycja browaru z Połocka? Warzyć warzy, to wiem, jednakże, czy jest obecny w Mińsku i w innych miastach?
Ps. E-prezesie, czy widziałeś gdzieś fotorelacje z tegoż browaru w internecie?
Comment
-
-
Przy okazji którejś z giełd mińskich była wizytacja w browarze, ale było to kilka lat temu. Sam browar należy do spółki Belsolod, czyli głównego dostawcy słodu dla browarów Białorusi., więc jego byt jest uzależniony od tego podmiotu. Nic mi nie wiadomo, by padł jeden czy drugi, więc można wnioskować, że działa.
ps. W Brześciu piw nie widziałem.Last edited by e-prezes; 2018-04-04, 14:02.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPrzy okazji którejś z giełd mińskich była wizytacja w browarze, ale było to kilka lat temu. Sam browar należy do spółki Belsolod, czyli głównego dostawcy słodu dla browarów Białorusi., więc jego byt jest uzależniony od tego podmiotu. Nic mi nie wiadomo, by padł jeden czy drugi, więc można wnioskować, że działa.
ps. W Brześciu piw nie widziałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie spodziewaj się rewelacyjnych piw, bo z tego co wiem tylko petują. Jedyna produkcja to eurolagery.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziBiałoruś niewątpliwie jest zaściankiem Europy jak chodzi o piwowarstwo rzemieślnicze, ale powolnie, acz sukcesywnie pierwsze jaskółki się pojawiają. Rozważany jest pomysł stworzenia browaru rzemieślniczego, który produkowałby piwa dla dostawców w m.in. w Mińsku. Wśród piw Iwana Shaterko wymienia piwo leżakowane w drewnie, wędzone, przyprawowe, z dodatkiem owoców, w tym nawet dyni. Notka na belbeeer.by
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziOd 2012 roku, gdy ogłoszono pierwszy przetarg na zagospodarowanie terenów po browarze Lubańskich na Łoszycy w Mińsku nadal inwestycja stoi w miejscu. Na Radzima.org mówi się o gorzelni, bo dawny właściciel folwarku - Eustachy Lubański był znany właśnie z największej gorzelni w guberni w końcu XIX w. Gdzie indziej nazywają budynki browarem. Na skycrapercity.com widać, że niewiele zrobiono z wspaniałych planów.
Tak jak tu pisałem od 1 do 3 czerwca odbędzie się w Witebsku festiwal piwa w browarze Dvinski Brovar Day 3. Mają być nie tylko lokalni wystawcy, a program zakłada sporo imprez towarzyszących. Także dla piwowarów domowych.
[edyta] reszta newsów po powrocie z BY.Last edited by e-prezes; 2018-04-10, 12:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi(...)
[edyta] reszta newsów po powrocie z BY.
Comment
-
-
Wydawało mi się, że już o tym pisałem... Brestskoe Pivo po ustabilizowaniu sytuacji finansowej przechodzi rebranding. Z dwu zaproponowanych logotypów wybrał jeden. Zmienił logotypy i etykiety (strona WWW jeszcze stara). Powraca się do twardych pseudogotyckich znaków szwabachy. Mają też wypuścić dwa nowe piwa. W firmowym sklepie można było już kupić nowości, m.in. Beer Battl.
źródło: pivo.by i vb.by
Paweł Egorow przy okazji giełdy odwiedził mińskie browarki. Zatem dla tych co byli rozczarowani moją skąpą relacją (nie wziąłem aparatu) relacja z bloga Pawła z Arbata i Pipl's, Rakovskiego i nowego KillFish oraz z Druzja.
Comment
-
-
Teraz będzie argument, żeby pojechać na Białoruś, a przynajmniej odwiedzić Brześć i być może spotkać taką osobistość
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Może boski Diego zerwał umowę i usunęli wpis? Link był dobry.
Comment
-
Comment