Wyjeżdżam do Mińska i mam prośbę do wszystkich zorientowanych: jakie są dobre piwa na Białorusi? Ewentualnie jakie są dobre piwa rosyjskie, bo z tego co wiem oni sprowadzają dużo rosyjskiego piwa. Wielkie dzięki...
Białoruś
Collapse
X
-
Nie jest tego dużo , ale na początek zawsze coś..KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
-
-
Po powrocie liczymy na raport i opisy nowych spróbowanych przez Ciebie piw.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Patrząc po moich wpisach sprzed lat dotyczących piw białoruskich odnoszę wrażenie, że albo podniosła mi się poprzeczka wymagań, albo spadła jakość produkowanych przez tamtejsze browary piw.
Z informacji od brześcianina, który wyszukiwał mi brzeski porter wynika, że brzeski pivozavod kiepsko przędzie i chodzą słuchy po tamtej stronie, że zostanie wykupiony przez ukraińskiego Obołonia. Wcale, by mnie to nie zdziwiło, bo od czasu gdy zacząłem testować tamtejsze piwa (2005) padły 2 browary, a reszta jest w rękach międzynarodowych koncernów, albo rychło się znajdzie.Last edited by e-prezes; 2012-08-22, 17:04.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPatrząc po moich wpisach sprzed lat dotyczących piw białoruskich odnoszę wrażenie, że albo podniosła mi się poprzeczka wymagań, albo spadła jakość produkowanych przez tamtejsze browary piw.
(...).
A czy ktoś coś wie na temat browarów w Mołodecznie i Połocku?
Comment
-
-
No i proszę bardzo, w listopadzie na przedmieściach Brześcia, we wsi Cierabuń, został otwarty rzemieślniczy browar "Baupivo". Oferta ogranicza się do piwa jasnego, ciemnego oraz pszenicznego. Roczna zdolność produkcyjna to 1000 hektolitrów.
Comment
-
-
-
Inwestycja zrealizowana przez czeskich i litewskich inwestorów. Otwarcie uświetniły delegacje czeskich i białoruskich dyplomatów. Produkują na rynek lokalny ("wokół komina") trzy rodzaje piwa beczkowego.
Poniżej krótka notka prasowa z otwarcia:
Last edited by Pankracy; 2012-12-13, 21:03.
Comment
-
-
15 lutego, w Mińsku, zostanie otwarty nowy browar restauracyjny. "Staromiejski Browar" będzie serwował na początek jedynie piwo jasne i ciemne.
Comment
-
Comment