powodzenie takiego przedsięwzięcia musi być okupione dużym nakładem na informacje i reklamę, a dodatkowo produkt taki będzie postrzegany jako luksusowy. widze to po knajpach po których chodzę i namawiam na Smoczą Głowę. ze względu na cenę (4-5 zł w lokalu) wiele lokali boi się wprowadzić nieznany produkt w takiej cenie. co innego, gdyby zrobił to duży browar, tyle, że cena byłaby taka jak Palonego, czyli jeszcze bardziej ekskluzywna.
Czy uważacie, że ALE miałoby szanse zaistnieć na polskim rynku?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeswczoraj zdegustowałem świąteczne 'ale' ze znanego, polskiego, dużego browaru. piwko pewnie nie trafi na rynek, więc nie zakładam wątku w "piwo - konkretnie".BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Comment
-
Comment
-
-
Widać ludziom to nie smakuje, albo za drogo. Głową muru nie przebijesz. Żywcowe APA, Saison, Tyskie IPA itp stoją w każdym sklepie i za 2,99 też nie przyciągaja uwagi.
Pewna część konsumentów i tak wróci do mainstreamu, bo tanio, w beret wali i reklamują, że to najlepsze w Polsce. Wszystkich nie nawrócisz....Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Skusiłem się na jedną z puszek stojących już jakiś czas w Leclercu. Kolaboracja z tajemniczym (przynajmniej dla mnie) polskim kontraktem Kite.Szkoła.PL. Alk 4, 5%, Eks. 12,5 blg.
Piwo ma w "podtytule" German Pilsner, ale koło takiego pilsnera to chyba krótko ono stało (a może...-
Channel: Ukraina
2023-06-10, 14:58 -
-
Każdy, kto choć trochę interesuje się polskim przemysłowym piwowarstwem, z dużym zainteresowaniem czyta każdą wiadomość dotyczącą nowych, piwnych inicjatyw w naszym kraju. A takich na całe szczęście nie brakuje. W tym samym czasie jednak zapominamy o browarach, które już od jakiegoś...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...2021-09-23, 19:47 -
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-20, 18:15 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment