Kto mi powie czego urzywają browary do produkckji piwa chcmielu czy ekstraktu na polskich piwach w skladzie jest napisane chmiel a w niektórych importowanych ekstrakt chmielowy to w koncu czego urzywaja nasze browary(mam nadzieje ze nie aromatu) i czy ma to jakis zwiazek ze smakiem
Chmiel czy ekstrakt
Collapse
X
-
polskie browary stosują w większości chmiel w postaci przetworzonej. Browary stosujące całe szyszki można policzyć na palcach.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Gwoli ścisłości - duże browary stosują zazwyczaj ekstraktów chmielowych (do 25% alfa-kwasów) lub skoncentrowanych granulatów (P45, zamiast P90 stosowanych przez nas - jest dwukrotnie bardziej skoncentrowany).Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzipolskie browary stosują w większości chmiel w postaci przetworzonej. Browary stosujące całe szyszki można policzyć na palcach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzitak przy okazji - które stosują jeszcze szyszki? bo byłem przekonany że żaden- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziteraz żaden."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Małe browary i restauracyjne używają granulatu.
Co się Makaron tak przerażasz, przecież granulat jest pełnowartościowym produktem o większym steżęniu alfakwasów na gram niż szyszka i pewnie wygodniejszym dla browarów w użyciu, nie mówiąc o przechowywaniuLast edited by Marusia; 2007-10-27, 15:13.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMałe browary i restauracyjne używają granulatu.
Co się Makaron tak przerażasz, przecież granulat jest pełnowartościowym produktem o większym steżęniu alfakwasów na gram niż szyszka i pewnie wygodniejszym dla browarów w użyciu, nie mówiąc o przechowywaniu
ja uzywam prasowanego ,bo po prostu nie mam dostepu o innego chmielu.Last edited by Makaron; 2007-10-27, 15:24."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
Comment