Chmiel czy ekstrakt

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • orion
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 16

Chmiel czy ekstrakt

Kto mi powie czego urzywają browary do produkckji piwa chcmielu czy ekstraktu na polskich piwach w skladzie jest napisane chmiel a w niektórych importowanych ekstrakt chmielowy to w koncu czego urzywaja nasze browary(mam nadzieje ze nie aromatu) i czy ma to jakis zwiazek ze smakiem
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

polskie browary stosują w większości chmiel w postaci przetworzonej. Browary stosujące całe szyszki można policzyć na palcach.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• krzem82
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.11
      • 113

granulat chmielowy, w piwowarstwie domowym nie rzadko stosuj się chmiel w granulacie

Comment

• Seta
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 6964

Gwoli ścisłości - duże browary stosują zazwyczaj ekstraktów chmielowych (do 25% alfa-kwasów) lub skoncentrowanych granulatów (P45, zamiast P90 stosowanych przez nas - jest dwukrotnie bardziej skoncentrowany).
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Sokół83
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          polskie browary stosują w większości chmiel w postaci przetworzonej. Browary stosujące całe szyszki można policzyć na palcach.
          tak przy okazji - które stosują jeszcze szyszki? bo byłem przekonany że żaden
          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
            tak przy okazji - które stosują jeszcze szyszki? bo byłem przekonany że żaden
            teraz żaden.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Makaron
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
              teraz żaden.
              Nawet restauracyjne?
              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Małe browary i restauracyjne używają granulatu.

Co się Makaron tak przerażasz, przecież granulat jest pełnowartościowym produktem o większym steżęniu alfakwasów na gram niż szyszka i pewnie wygodniejszym dla browarów w użyciu, nie mówiąc o przechowywaniu
                Last edited by Marusia; 2007-10-27, 15:13.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Makaron
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Małe browary i restauracyjne używają granulatu.

Co się Makaron tak przerażasz, przecież granulat jest pełnowartościowym produktem o większym steżęniu alfakwasów na gram niż szyszka i pewnie wygodniejszym dla browarów w użyciu, nie mówiąc o przechowywaniu
                  No chodzi mi o chmiel aromatyczny. Jakos zawsze myslalem, ze z chmielu aromatycznego w postaci szyszek wiecej dobroci trafi do piwa. I z tego powodu myslalem ,ze moze w restauracyjnych jeszcze go uzywaja.

ja uzywam prasowanego ,bo po prostu nie mam dostepu o innego chmielu.
                  Last edited by Makaron; 2007-10-27, 15:24.
                  "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

Przetwarzanie...
                  X