Heh, pani w wieku mocno starszym, i zrozumiała dobrze bo sobie chwilę pogadaliśmy, mówiła że zimą były urlopy ale teraz produkcja idzie normalnie...
Browary Łódzkie
Collapse
X
-
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
-
-
Był już taki temat na forum...
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=37763 założony w 2004 roku kolega Cocobango prorokował jeszcze 2 lata istnienia browarów. Jak widać mamy 2009 rok i BŁ jakoś prosperują. Więc ostrożnie podchodzę do kolejnych proroctw nt. upadłości....♪♫
♫
Comment
-
-
Bezpośrednie wieści z frontu Od 2 tygodni znów pracuję w BŁ, (oferta z OHP) więc mam trochę świeżych wieści i porównania z zeszłym rokiem.
Po pierwsze linia do PET-ów została porządnie rozbudowana, jej wydajność wzrosła ok. 2krotnie, na PET-ach tylko Sarmackie.
Puszki - bez większych zmian.
Podobno browary rezygnują z rozlewu do butelek - piwka dla Carrefoura są lane wyłącznie w puszki, o Chatach było wiadomo, co ciekawe są przygotowane kominy na Junaka Ciemnego, więc i to piwko zostanie zakonserwowane...
Keniger z Łodzi jest czasami wysyłany do... Portugalii jak bedzie na mojej zmianie, postaram się o zdjęcie puszeczki
Reszta bez zmian, przez te 2 tygodnie nie miałem okazji rozlewać żadnego firmowego piwa BŁ, ale kominy na Globa, Mocne i przede wszystkim Portera walają się po magazynie, więc mam nadzieję że nie rezygnują z własnych marek.
Pozdrawiam♪♫
♫
Comment
-
-
No jak oni zaprzestaną warzyć Portera, to chyba się osobiście przejadę do Łodzi i kogoś poturbuję! A może masz jakieś wieści co dzieje się z Karmelowym? Ostatnio miałem na nie wielką chęć, a tu w Carrefourze nic! Nie ma! Zweryfikowałbyś to?
Comment
-
-
Piwka dla Carrefoura są obecnie lane tylko do puszek, nie widziałem aby Karmelowe było lane w konserwę. Prawdopodobnie oznacza to koniec tego piwka, szczególnie że w firmowym na Północnej są masowo wyprzedawane jego zapasy po 1,65♪♫
♫
Comment
-
-
Podobno browary rezygnują z rozlewu do butelek
Barbarzyństwo
Ps. Czy te kominy to są puszki przed zalaniem bez dekielków ?Last edited by granat862; 2009-08-19, 21:11.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziPrawdopodobnie oznacza to koniec tego piwka, szczególnie że w firmowym na Północnej są masowo wyprzedawane jego zapasy po 1,65Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862 Wyświetlenie odpowiedziPs. Czy te kominy to są puszki przed zalaniem bez dekielków ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samoglow Wyświetlenie odpowiedziA może masz jakieś wieści co dzieje się z Karmelowym? Ostatnio miałem na nie wielką chęć, a tu w Carrefourze nic! Nie ma! Zweryfikowałbyś to?♪♫
♫
Comment
-
-
Sytuacja BŁ wygląda obecnie na znacznie gorszą niż w zeszłym roku...
Byłem w zeszłym tygodniu w jedynym obecnie działającym sklepiku firmowym, asortyment był rekordowo mały: tylko Mocne i Porter, oba tylko w puszkach. Potwierdziły się moje informacje z zeszłego roku - obecnie nie sposób kupić żadnego piwa z Łodzi w butelce. Nie byłbym zaskoczony, gdyby okazało się, że linia do szkła została już zdemontowana lub gdzieś sprzedana... Chyba na dobre zniknęły kolejne marki BŁ, takie jak Glob, Lodwar czy Cork. Zamknięto wszystkie działające jeszcze w tym roku sklepy firmowe (jeszcze w wakacje działał ten na Nawrot). Dzięki takiej polityce browaru, piwo poznikało na dobre ze sklepów typowo piwnych, z dostępnością jest coraz gorzej...
Chyba czas robić zapasy portera...♪♫
♫
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziPotwierdziły się moje informacje z zeszłego roku - obecnie nie sposób kupić żadnego piwa z Łodzi w butelce. Nie byłbym zaskoczony, gdyby okazało się, że linia do szkła została już zdemontowana lub gdzieś sprzedana...„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedziSmutne to wiadomości. Czy możesz podać adres, ewentualnie telefon do tego sklepu?
♪♫
♫
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziSytuacja BŁ wygląda obecnie na znacznie gorszą niż w zeszłym roku...
Byłem w zeszłym tygodniu w jedynym obecnie działającym sklepiku firmowym, asortyment był rekordowo mały: tylko Mocne i Porter, oba tylko w puszkach. Potwierdziły się moje informacje z zeszłego roku - obecnie nie sposób kupić żadnego piwa z Łodzi w butelce. Nie byłbym zaskoczony, gdyby okazało się, że linia do szkła została już zdemontowana lub gdzieś sprzedana... Chyba na dobre zniknęły kolejne marki BŁ, takie jak Glob, Lodwar czy Cork. Zamknięto wszystkie działające jeszcze w tym roku sklepy firmowe (jeszcze w wakacje działał ten na Nawrot). Dzięki takiej polityce browaru, piwo poznikało na dobre ze sklepów typowo piwnych, z dostępnością jest coraz gorzej...
Chyba czas robić zapasy portera...
Proponowałem już w innym wątku - może zorganizujmy jakąś akcję protestacyjną?Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
No dobra, wbijajcie tutaj: http://www.facebook.com/Piwoteka#!/p...05542326180834
Trzeba pokazać, że zależy nam na najlepszym polskim porterze!Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Tam to wiesz... sam się "wbijaj"
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment