Browary Łódzkie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13956

Sarmackie generalnie im szybciej kupione od dostawy, tym lepiej. Poleży ze dwa tygodnie na sklepie i z całkiem przyzwoitego przemienia się w swoje przeciwieństwo. Mówię oczywiście o tej samej dacie. Już dawno to zauważyłem, a ostatnio brutalnie sobie o tej zasadzie przypomniałem kupując w przeciągu dwóch tygodni po butelce partii z datą 25.05.2014. Piwo ma 3 miesięczną datę przydatności, ale jak dla mnie już po miesiącu nieprzyjemnie się zmienia.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-04-10, 14:39.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Myszon007
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.02
      • 1208

Nowe moce rozlewnicze są potrzebne - Browary Łódzkie na pewno będą rozwijać współpracę z Biedronką. Prezes BŁ - p. Paszak została członkiem zarządu Polsko-Portugalskiej Izby Gospodarczej, a także przedstawicielem Izby na woj. łódzkie - http://www.lodzkie.eu/page/125,aktua...-01-00&id=4940. Portugalską firmą jest także Eurocash, dla nich Browary zaczęły niedawno produkować piwo pod marką Fox. Widać na przykładzie np. Van Pura, że na produkcji taniochy dla marketów można nieźle zarabiać. Mi to nie przeszkadza, dopóki ciągle w portfolio mają Porter.
      ♪♫

Comment

• tyskikufel
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.04
        • 772

Racja ,Porter mają od wielu lat dobry, aż jestem ciekawy jaki jest w smaku ten co wystawiam na aukcji charytatywnej z warzenia w 2000 r

Comment

• cielak
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 2890

Jeszcze jak by go sprzedawali w butelce.... to moim zdaniem dostępność by była w każdym sklepie w Polsce. No może w co drugim lub trzecim.
          Ostatnia zmiana dokonana przez cielak; 2014-04-10, 20:00.
          zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19274

I jeszcze w beczce...

Comment

• cielak
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 2890

E-prezesie... zacznijmy od mniejszych opakowań. Na KEG-i czas przyjdzie. Wierzę w to!!!
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6057

Fajnie że BŁ rozbudowują/inwestują w budynki na terenie browaru. Jest to zawsze coś materialnego "in situ" w przeciwieństwie do np sprzętu ktory jest łatwiej w razie czego zdemontować/wywieść. Nawet jeśli tymi bydynkami jest jakas prymitywna blaszana hala jaką widać na podlinkowanym zdjęciu.
                Szkoda że za wyjątkiem Portera Łódzkiego BŁ nie budują też jakiejś własnej mocnej marki no ale jeśli naprawdę dobrze żyją z taniego marketowego badziewia to w zasadzie po co faktycznie ją budować.
                Sam tytuł wątku rzeczywiście powinien być przemoderowany co też już kiedyś pisałem chyba tutaj. Nawet jesli kiedyś nie było za dobrze albo nadal jest sytuacja niepewnej przyszłości to nie powinniśmy krakać i dac jakiś mniej złowieszczy tytuł. Może Mod działu coś wymyśli od siebie?
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13956

A może po prostu założyć nowy temat o odowiedniej nazwie.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Branti
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2014.04
                    • 12

Mam nadzieję, że skoro Browary Łódzkie zbliżają swoją współpracę z Biedronką, to do sprzedaży powrócą Kenigery/Fasbergi ich produkcji, bo te z Głubczyc są fe :/

Comment

• kruger_nr1
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🍼
                      • 2005.11
                      • 802

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Branti Wyświetlenie odpowiedzi
                      Mam nadzieję, że skoro Browary Łódzkie zbliżają swoją współpracę z Biedronką, to do sprzedaży powrócą Kenigery/Fasbergi ich produkcji, bo te z Głubczyc są fe :/
                      ależ on SĄ ! tylko nie sposób na nie trafić. Ostatnio w Suwałkach kolega dostał...
                      Kolekcja puszek piwnych:
                      http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13956

Biedronek jest tyle, że Browary Łódzkie by nie dała rady ich obsłużyć. Dlatego w różnych częściach kraju spotkać można tę markę własną Biedronki od różnych dostawców.

Comment

• Branti
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2014.04
                          • 12

W Ciechanowie były rok temu, potem wycofali. Następnie były jeszcze w Mławie i też wycofali z dwa miesiące temu. W sumie szkoda Apropos: Ale Sarmackie chyba w każdej biedronce jest z Łodzi?

Comment

• Cooper
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2002.11
                            • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            Biedronek jest tyle, że Browary Łódzkie by nie dała rady ich obsłużyć. Dlatego w różnych częściach kraju spotkać można tę markę własną Biedronki od różnych dostawców.
                            Wynika ze w poście o identyfikacji kodów na piwach z Wielkiej Trójcy i średnich trzeba by dodać rozpracowane kody Biedry na piwa/marki przez nią kontraktowane.
                            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• zgoda
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 3516

Ale to jest na opakowaniu podane.
                              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Branti Wyświetlenie odpowiedzi
                                te z vanpura też nie są jakieś superaśne, ale wypić fasberg się daje.

Fasberg ma kilka oblicz (trzy?)
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Przetwarzanie...
                                X