Keniger jest w bazie siedmiu (!) browarów, w tym ś.p. Kielc. Może po zakończeniu rozbudowy wypuszczą wreszcie nowe piwa (np. zapowiadany jakieś pół roku temu Dunkel Łódzki).
Browary Łódzkie
Collapse
X
-
Czyli zrobią mu nową puszkę? Przecież jest Junak ciemny na rynku. A może już nie ma?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dunkel Łódzki to miało być nowe piwo - http://www.browar.biz/forum/showpost...&postcount=261 - nie podano parametrów, więc nie wiadomo, czy to jest to samo piwo co Junak (a raczej Cork) A Junak Ciemny jak najbardziej jest w ciągłej sprzedaży, w nowej puszce http://www.browar.biz/forum/showpost...6&postcount=46♪♫
♫
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziTymczasem jak ustaliłem Browary Łódzkie się rozbudowują , trwają znaczne prace inwestycyjne - budowana jest nowa hala rozlewnicza i spory magazyn. Zdjęcie budowanej hali - http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=689♪♫
♫
Comment
-
-
Może ktoś by w końcu zmienił tytuł tego wątku. Gdy był zakładany sytuacja była nieco inna.
Jest średnio na temat, wynika że niezbyt aktualny i przedwszystkim nieco wkurzający.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Butelkownia jest w browarach od połowy lat 90 i jest całkiem niezła, ale jak widać BŁ mają parcie na puszkę. Jestem w szoku, że pani prezes Izabela wpuściła kogoś do środka browaru i do tego pozwoliła nakręcić reklamę. Proponuje wszystkim obejrzenie tej reklamy, bo jest to chyba jedyna szansa na obejrzenie, jak wygląda browar od środka (swoja drogą - ciekawe dlaczego nie zeszli do piwnicy...?. Pokazana w reklamie rozlewnia puszek wcale nie jest nowa, stoi już ok 10 lat. No i ten "warzelany" Tomasz Kopyr ( Kopyra się musi wkur...ć
Generalnie szkoda, że prezesowa Paszakowa obrała taką taktykę i nie dopuszcza nikogo do browaru, bo jest co oglądać. Zabytkowa warzelnia, stara słodownia,silosy na słód, tankofermentory czy piwnica. Powinienem mieć gdzieś foty z czasów, jak jeszcze pracowałem. Na terenie BŁ widziałbym duży festiwal z możliwością zwiedzania, ale to mało realne...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziTa rozlewnia to, jak rozumiem, do butelek?♪♫
♫
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawel85 Wyświetlenie odpowiedziPokazana w reklamie rozlewnia puszek wcale nie jest nowa, stoi już ok 10 lat.♪♫
♫
Comment
-
-
Paleciarka na końcu linii puszek, która ustawiała warstwy zgrzewek była zawsze tylko nie działała dlatego trzeba było ręcznie je ustawiać Widocznie ją naprawili/kupili nową. Czasami mnie tam rzucali, jak nie było komu robić. Szkoda, że nie leją w butelkę. Mam w domu jeszcze pamiątkę w postaci butelek po Łódzkim Mocnym i Porterze.
Comment
-
-
Znalezione na fejsbuku https://m.facebook.com/czarnalistapr...racodawcowlodz
"Browary łódzkie obiekt z 1850 roku.pracowałem tam kiedyś w piwnicach (oficjalnie zamknięte chyba ze 30 lat temu,o ile przychodzi inspekcja oczywiście drzwi do piwnicy zamknięte a na korytarzu zgaszone światła).Wspominam o tej piwnicy tylko dlatego ze ona nie była remontowana chyba od 1900 roku!!!! Grzyb,wilgoć a co najlepsze szczury hasają w najlepsze! Każą tam pracować ludziom.tanki(zbiorniki na piwo)są cały czas napełniane tak samo jak i kadzie(ostatnio remontowane w 1970 roku)schody przeżarte rdza,ludzie boją się tam schodzić żeby sobie krzywdy nie zrobić.Ta firmę powinni zamknąć za sam burdel w piwnicy,zresztą wysyłam zdjęcia na dowód.Niech ludzie zobaczą co piją.Aa i nie wspomnę o kierowniku Lefiku.pracuje tam od studiów(ma koło 60 lat!)wyzywa się na wszystkich pracownikach ale to niech dopowiedzą ludzie w komentarzach.proszę o anonimowość.
Chciałbym powiedzieć jeszcze,że w tamtym roku wysłałem donos do sanepidu wysyłając te zdjęcia co wam.50%pracowników straciło pracę bo nie wiedzieli kto zrobił donos.oczywiście koperta poszła i nic nie zrobili.może gdy zdjęcia ujrzy więcej osoba zajmą się w końcu tym syfem na ul. północnej
Piwnice ciągną się pod całymi browarami,mało ludzi o nich wie.niektóre tanki się że starości poprzewracały(ważą na pewno ponad 1 t) ja stamtąd odszedłem że względu na wilgoć,szczury i grzyby.Bałem się chorób."
Do tego zdjęcia.
Co myślicieli o tym? Trochę to smutne że browar z jednym z najlepszych porterów popadł w takie warunki. Do tego traktowanie pracowników.
Comment
-
-
A później narzekania, że przez puszkę piwo jest metaliczne :]
Cieszyn ze swoimi łatanymi kadziami i tankami to luksus w porównaniu z tymi lochami ze zdjęć :]
Comment
-
Comment