Browary Łódzkie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Myszon007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.02
    • 1208

Keniger jest w bazie siedmiu (!) browarów, w tym ś.p. Kielc. Może po zakończeniu rozbudowy wypuszczą wreszcie nowe piwa (np. zapowiadany jakieś pół roku temu Dunkel Łódzki).
    ♪♫

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13956

Czyli zrobią mu nową puszkę? Przecież jest Junak ciemny na rynku. A może już nie ma?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Myszon007
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2007.02
        • 1208

Dunkel Łódzki to miało być nowe piwo - http://www.browar.biz/forum/showpost...&postcount=261 - nie podano parametrów, więc nie wiadomo, czy to jest to samo piwo co Junak (a raczej Cork) A Junak Ciemny jak najbardziej jest w ciągłej sprzedaży, w nowej puszce http://www.browar.biz/forum/showpost...6&postcount=46
        ♪♫

Comment

• Myszon007
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.02
          • 1208

Tymczasem, jak poinformowali na facebooku, BŁ wchodzą do kolejnej sieci - Polomarket. Co prawda w promocji malinowy wow, ale może z czasem pojawią się inne piwa (porter )
          ♪♫

Comment

• Myszon007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.02
            • 1208

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
            Tymczasem jak ustaliłem Browary Łódzkie się rozbudowują , trwają znaczne prace inwestycyjne - budowana jest nowa hala rozlewnicza i spory magazyn. Zdjęcie budowanej hali - http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=689
            No i dzięki "aferze" Kopyrgate wiele się wyjaśniło: nowa hala z magazynem i rozlewnią została zbudowana w związku z rozpoczęciem produkcji piwa Argus dla sieci Lidl. Na filmiku reklamowym Lidla (https://www.facebook.com/video.php?v=780261725372908) widać nową halę i nową rozlewnię. Poza tym możecie zobaczyć wnętrza browaru - zabytkową warzelnię, tankofermentory, dział filtracji... Jak widać browar nieźle sobie poczyna i upadek w ciągu najbliższych kilku lat im raczej nie grozi Oczywiście szkoda, że poszli zupełnie w marketowe badziewie, nie ma witów-sripów ani ducha kraftu , ale fajnie jest pospacerować Pomorską, wdychając pełną piersią te brzeczkowe wyziewy
            ♪♫

Comment

• Cooper
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6057

Może ktoś by w końcu zmienił tytuł tego wątku. Gdy był zakładany sytuacja była nieco inna.
              Jest średnio na temat, wynika że niezbyt aktualny i przedwszystkim nieco wkurzający.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Jasiek77
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2014.03
                • 107

Dzięki za info. Odwiedziłem sklep firmowy przy browarze w zeszłym tygodniu. Zamknięty z powodu remontu bez podania daty otwarcia.
                Johnny Bonnano

Comment

• rohozecky
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2008.11
                  • 1840

Ta rozlewnia to, jak rozumiem, do butelek?
                  ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• zawel85
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2013.08
                    • 79

Butelkownia jest w browarach od połowy lat 90 i jest całkiem niezła, ale jak widać BŁ mają parcie na puszkę. Jestem w szoku, że pani prezes Izabela wpuściła kogoś do środka browaru i do tego pozwoliła nakręcić reklamę. Proponuje wszystkim obejrzenie tej reklamy, bo jest to chyba jedyna szansa na obejrzenie, jak wygląda browar od środka (swoja drogą - ciekawe dlaczego nie zeszli do piwnicy...?. Pokazana w reklamie rozlewnia puszek wcale nie jest nowa, stoi już ok 10 lat. No i ten "warzelany" Tomasz Kopyr ( Kopyra się musi wkur...ć
                    Generalnie szkoda, że prezesowa Paszakowa obrała taką taktykę i nie dopuszcza nikogo do browaru, bo jest co oglądać. Zabytkowa warzelnia, stara słodownia,silosy na słód, tankofermentory czy piwnica. Powinienem mieć gdzieś foty z czasów, jak jeszcze pracowałem. Na terenie BŁ widziałbym duży festiwal z możliwością zwiedzania, ale to mało realne...

Comment

• Myszon007
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.02
                      • 1208

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ta rozlewnia to, jak rozumiem, do butelek?
                      Puszki.
                      ♪♫

Comment

• Myszon007
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2007.02
                        • 1208

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawel85 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pokazana w reklamie rozlewnia puszek wcale nie jest nowa, stoi już ok 10 lat.
                        Ale widać na reklamie, że ją mocno rozbudowali/zmodernizowali. Np. stara maszyna pakująca nie potrafiła zrobić takich zgrabnych czteropaków No i załadunek na palety jest automatyczny, a kiedyś wszystko trzeba było robić ręcznie.
                        ♪♫

Comment

• zawel85
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2013.08
                          • 79

Paleciarka na końcu linii puszek, która ustawiała warstwy zgrzewek była zawsze tylko nie działała dlatego trzeba było ręcznie je ustawiać Widocznie ją naprawili/kupili nową. Czasami mnie tam rzucali, jak nie było komu robić. Szkoda, że nie leją w butelkę. Mam w domu jeszcze pamiątkę w postaci butelek po Łódzkim Mocnym i Porterze.

Comment

• emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

Może tytuł tego wątku zamiast czarne chmury, powinien brzmieć, Lidl nad Browarem Łódzkim

Comment

• mateusz08
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2013.06
                              • 36

Znalezione na fejsbuku https://m.facebook.com/czarnalistapr...racodawcowlodz

"Browary łódzkie obiekt z 1850 roku.pracowałem tam kiedyś w piwnicach (oficjalnie zamknięte chyba ze 30 lat temu,o ile przychodzi inspekcja oczywiście drzwi do piwnicy zamknięte a na korytarzu zgaszone światła).Wspominam o tej piwnicy tylko dlatego ze ona nie była remontowana chyba od 1900 roku!!!! Grzyb,wilgoć a co najlepsze szczury hasają w najlepsze! Każą tam pracować ludziom.tanki(zbiorniki na piwo)są cały czas napełniane tak samo jak i kadzie(ostatnio remontowane w 1970 roku)schody przeżarte rdza,ludzie boją się tam schodzić żeby sobie krzywdy nie zrobić.Ta firmę powinni zamknąć za sam burdel w piwnicy,zresztą wysyłam zdjęcia na dowód.Niech ludzie zobaczą co piją.Aa i nie wspomnę o kierowniku Lefiku.pracuje tam od studiów(ma koło 60 lat!)wyzywa się na wszystkich pracownikach ale to niech dopowiedzą ludzie w komentarzach.proszę o anonimowość.
                              Chciałbym powiedzieć jeszcze,że w tamtym roku wysłałem donos do sanepidu wysyłając te zdjęcia co wam.50%pracowników straciło pracę bo nie wiedzieli kto zrobił donos.oczywiście koperta poszła i nic nie zrobili.może gdy zdjęcia ujrzy więcej osoba zajmą się w końcu tym syfem na ul. północnej
                              Piwnice ciągną się pod całymi browarami,mało ludzi o nich wie.niektóre tanki się że starości poprzewracały(ważą na pewno ponad 1 t) ja stamtąd odszedłem że względu na wilgoć,szczury i grzyby.Bałem się chorób."

Do tego zdjęcia.

Co myślicieli o tym? Trochę to smutne że browar z jednym z najlepszych porterów popadł w takie warunki. Do tego traktowanie pracowników.
                              Attached Files

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

A później narzekania, że przez puszkę piwo jest metaliczne :]

Cieszyn ze swoimi łatanymi kadziami i tankami to luksus w porównaniu z tymi lochami ze zdjęć :]
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Przetwarzanie...
                                X