Jeszcze jedno spostrzeżenie odnośnie tych zdjęć z BŁ. Po jaki ch.j ktoś podczas robienia tych zdjęć otworzył kran na leżaku by leciało z niego piwo???
Browary Łódzkie
Collapse
X
-
To nie piwo się leje.
Comment
-
-
Tanki trzeba myć i dezynfekować.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Odpowiem tak jak mawiał anglik, z którym pracowałem przez kilka lat
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zawel85 Wyświetlenie odpowiedziJak nie piwo to co?Last edited by dlugas; 2015-04-14, 14:55.
Comment
-
-
Akurat pracowałem na tych tankach i wiem jak się myje i dezynfekuje. Wygląda mi on jednak na tank skręcony, a więc zalany piwem. Poza tym w momencie mycia do zaworu dolnego przykręcany jest wąż odprowadzający wodę do ścieków. Tym bardziej, że po zdjęciu poznaje, że tank jest z górnego rzędu, a w takim przypadku wyjąc tank bez węża odprowadzającego wszystko leciało by na głowy osobom przechodzącym dołem oddziału...
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo będzie w 3 wersjach etykiet? A to będzie gratka dla kolekcjonerówZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KasiaMikina Wyświetlenie odpowiedziA ja ostatnio przechodziłam obok dawnego sklepu firmowego browarów na czerwonym Widzewie i brzozy zarosły wejście
Comment
-
-
Browary Łódzkie w latach '90 zostały przekształcone na spólkę pracowniczą(?) Generalnie to pracownicy wykupili akcje browaru, które następnie miały być skupywane przez rządzących, jednak po wykupieniu od pracowników pakietu wiekszościowego na resztę się wypieli gdyz i tak mogli samodzielnie zarządzać. Przez lata nie wykazywano zysków by nie wypłacać dywident, ale od paru lat sie to zmieniło. Tak słyszałem od kogoś
Comment
-
Comment