Browary Łódzkie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Mimo że nie jestem za mocno zorientowany w bieżącej sytuacji ale mimo to zaryzykuję twierdzenie iż komuś lub jakiejś grupie osób z BŁ bardzo zależy na likwidacji przedsiębiorstwa a tym samym zwolnieniu bardzo cennych gruntów pod sprzedaż. Wiem że nie piszę nic odkrywczego ale po prostu nie widze innej wersji.
    Wszystkie zmiany (oczywiście na gorsze) o jakich piszecie w tym wątku tylko to potwierdzają
    Obawiam się że zarówno szacowny sklep Piwoteka jak i połączone nasze siły "forumowiczowskie" nie mamy tutaj większego wpływu bo są to brudne zagrywki na wyższych szczeblach.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Piwoteka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.04
      • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Tam to wiesz... sam się "wbijaj"
      Obowiązku nie ma, a jeśli slang kogoś tak bardzo uraził, to przepraszam.
      Piwoteka
      Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
      www.piwoteka.pl
      Sklep Piwoteki na Facebooku
      Piwoteka Narodowa na Facebooku
      Piwoteka Narodowa na G+
      Дед Мороз (Dziadek Mróz)
      Browar Piwoteka

Comment

• Seta
        • 2002.10
        • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
        Obowiązku nie ma, a jeśli slang kogoś tak bardzo uraził, to przepraszam.
        Nie slang, ino "socjal networking" niektórych tu uraża...
        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Nie chodzi o urazę, tylko o fakt, że nie każdy ma konto na tym "ustrojstwie". Dodatkowo tej petycji nawet nie można przeczytać, bo jest zablokowana opcja dostępu bez zalogowania się...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Piwoteka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.04
            • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie chodzi o urazę, tylko o fakt, że nie każdy ma konto na tym "ustrojstwie". Dodatkowo tej petycji nawet nie można przeczytać, bo jest zablokowana opcja dostępu bez zalogowania się...
            Już odblokowałem, to ograniczenia wiekowe zablokowały dostępność. Nie chciałem, żeby nieletni mieli dostęp...
            Piwoteka
            Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
            www.piwoteka.pl
            Sklep Piwoteki na Facebooku
            Piwoteka Narodowa na Facebooku
            Piwoteka Narodowa na G+
            Дед Мороз (Dziadek Mróz)
            Browar Piwoteka

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9787

O to się rozchodziło... Ja też portera lubię, a twarzoksiążkę niekoniecznie...
              Do petycji chętnie sie dołączę, ale nie będę się zalogowywał, etc.
              Jeśli to jednak konieczne, trudno, zostanę z tymi zakurzonymi butelczynami, które chomikuję w garażu

Uwaga generalna - to nie są żadne nielegalne czy ciemne geszefty, to po prostu zimna kalkulacja: na piwie, nawet najlepszym, pieniądze robi się stopniowo, powoli i takie sobie.
              A na sprzedaży gruntów wręcz przeciwnie. Święte prawo własności. I tyle, spisku bym tu nie węszył...

Comment

• Sokół83
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                Mimo że nie jestem za mocno zorientowany w bieżącej sytuacji ale mimo to zaryzykuję twierdzenie iż komuś lub jakiejś grupie osób z BŁ bardzo zależy na likwidacji przedsiębiorstwa a tym samym zwolnieniu bardzo cennych gruntów pod sprzedaż. Wiem że nie piszę nic odkrywczego ale po prostu nie widze innej wersji.
                A może po prostu uporządkowali portfolio marek - po zawracać sobie głowę taki piwem jak Łódzkie Mocne, Cork i Porter skoro i tak pewnie z 90% produkcji idzie na markety bez konieczności utrzymywania PH, zajmowania się marketingiem itp itp

Ale argument za sprzedażą gruntów jak najbardziej prawdopodobny - sam kiedyś pisałem na forum, że w związku z tym, że zabudowania znajdują się w centrum miasta to dni łódzkiego browaru są już policzone

Tak czy siak trzeba się po raz kolejny zaopatrzyć w zapas Porterka - szkoda że już tylko w konserwie
                Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Pancernik
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9787

Też o tym myślę, nie wiem tylko, czy dluższe "przeleżakowanie" nie spowoduje jakichś reakcji piwo-metal...? Ktoś coś wie...?

Comment

• Seta
                    • 2002.10
                    • 6964

Nie powinno, o ile puszki są dobrej jakości.
                    Od wewnątrz są one pokryte specjalnym, barierowym lakierem i o ile nie odpryśnie...
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• adi_999
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2004.11
                      • 425

małe pytanko- po jakim czasie porterek nie bedzie nadawał się do picia??
                      chodzi zarówno o konserwę jak i o butelki ( mam kilka przeterminowanych o kilka mcy) a nie wiem jak długo można je trzymac
                      mój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adi_999 Wyświetlenie odpowiedzi
                        małe pytanko- po jakim czasie porterek nie bedzie nadawał się do picia??
                        chodzi zarówno o konserwę jak i o butelki ( mam kilka przeterminowanych o kilka mcy) a nie wiem jak długo można je trzymac
                        Można pewnie kilkanaście lat. Zwróć tylko uwagę czy kapsel nie rdzewieje. Jeśli wiesz, że chcesz tak długo przetrzymywać, to zalakuj, lub zalej parafiną kapsel.
                        blog.kopyra.com

Comment

• adi_999
                          • 2004.11
                          • 425

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          Można pewnie kilkanaście lat. Zwróć tylko uwagę czy kapsel nie rdzewieje. Jeśli wiesz, że chcesz tak długo przetrzymywać, to zalakuj, lub zalej parafiną kapsel.
                          dzieki

Comment

• pazurq
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2007.05
                            • 120

tak przejżałem ten temat- od 2004 roku- a porter łódzki wciąż najlepszy ))
                            dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

Comment

• Szynszyl
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.12
                              • 29

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Zamknięto wszystkie działające jeszcze w tym roku sklepy firmowe (jeszcze w wakacje działał ten na Nawrot).
                              Będąc 2 listopada w sklepie na Północnej, dostałem info, że obecne zamknięcie sklepu na Nawrot, spowodowane jest jedynie urlopem pani tam sprzedającej.

Comment

• adi_999
                                • 2004.11
                                • 425

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                                a konserwy??

Comment

Przetwarzanie...
                                X