Kac po piwe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Larenta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.02
    • 42

Kac ( u mnie nie wiem jak u innych ) jest większy jak przy piciu piwka spala się ogromne ilości tytoniu

Comment

• Oskarx
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2004.02
      • 248

Przypominam, że dyskusja dotyczy piwa niepasteryzowanego.

Comment

• sklep-piwowar
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 559

Ostatnio sprawdziłem prawie "cudowny lek" czyli kwas chlebowy ,ale tylko ten z Obolona

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Oskarx napisał(a)
          Przypominam, że dyskusja dotyczy piwa niepasteryzowanego.
          Tytuł na to nie wskazuje, więc sorry Winnetou
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Andrewbrw
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.03
            • 932

sklep-piwowar napisał(a)
            Ostatnio sprawdziłem prawie "cudowny lek" czyli kwas chlebowy ,ale tylko ten z Obolona
            twierdzisz że kwas chlebowy jest dobry na kaca?hm..ciekawa koncepcja

Comment

• Valis13
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.04
              • 5

Ojejku! Ostatnio po browarku miałam takie helikoptery... Może to jest spowodowane brakiem jednej nerki... Wszak piwo ma właściwości lecznicze... przecież!!!!

Comment

• BROWARIEC
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.10
                • 429

piwowar2 napisał(a)
                Kac jest nie obliczalny. Raz jest ogromny po malej ilosci piwa a drugi raz minimalny po stosunkowo duzej ilosci. Raz boli mnie glowa, raz boli zoladek albo jedno z drugim. Najlepsza cecha kaca jest, ze przechodzi. Mimo ze tak dlugo nad nim pracuje, jeszcze kaca nie opracowalem.
                Po części zgadzam się z kolegą Piwowarem2. U mnie też tak bywa: mała ilość - duży kac, duża ilość - mały kac (oczywiście stosunki jednego do drugiego się zmieniają ). Jednak rzadko boli mnie głowa a jeszcze rzadziej żołądek. I to nie zależy czy pasteryzowane, czy nie.
                Nie zapomnę jednak potężnego kaca, który nawiedził mnie po imprezie jeszcze w czasach studenckich w akademiku. Mianowicie zakupiliśmy w kilkunastu sklepach Szczecina różne rodzaje piw i o ile pamiętam było tego ok. kilkanaście (rodzajów). Na głowę wyszło coś ok. 10szt. A było to "poparte" sporą ilością fajek. Kac był jak stąd do Pekinu. Jeszcze po dwóch dniach czułem się cokolwiek dziwnie . Ale organizm młody szybko się zregenerował i znowu
                Żadna płaca nie hańbi...
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Morbital
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.03
                  • 72

Ostatnimi czasy po wypiciu kilku piw więcej miewam następnego dnia tzw. lenia. Głowa pobolewa z rzadka i wtedy ratuję się
                  pyralginą. Wcześniej częściej miewałem megakace ale ostatnio tolerancja mi wzrosła. Co do piwa niepasteryzowanego to po Książecym nie odczuwam jakiejś znaczącej różnicy. W końcu to też alkohol a to on jest głównym winowajcą...

Comment

• Aldach
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.07
                    • 1269

U mnie kac też zależy w decydującym stopniu od ilości wypalonych fajek, szczególnie że na co dzień nie palę więc paczka wypalona z kumplami przy piwie powoduje na drugi dzień ogromny ból głowy. Piwo bez fajek też daje kaca ale znacznie skromniejszego i nie zawsze

Comment

• Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 2003.02
                      • 7971

Od dawna nie mam kaca po piwie.Z pewnością plus ,że nie palę.Czasem wstaję "zamulony",ale wypijam browarka , potem herbatkę i żołądek domaga się jedzonka.Nie sprawdzałem jakie są skutki uboczne po nie czy po pasteryzowanym.W górach to mogę wypić i z dziesięć piwek i nic mi nie dolega-no może trochę z wiekiem coraz trudniej zdobywać szczyty...

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• slado
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.07
                        • 1072

Jak sięgam pamięcią, to kaca miałem także po przemysłówkach pasteryzowanych.
                        Po moich piwkach również mam kaca, a jakże. Tyle tylko że spowodowany jest on raczej nikotyną toważyszącą zwykle konsumpcji.
                        Jako jeden ze sposobów na tę doleglowość, skuteczny i bez faszerowania się medykamentami dedykowanymi, stosuję najprostszą z możliwych. Otóż, tuż po imprezie a przed zmianą polaryzacji na horyzontalną, wlewam w siebie możliwie dużo płynów bezalkoholowych.
                        Najlepsza jest herbata z cytryną, niskosłodzona lub woda mineralna.
                        Tak wpompowany conajmniej litr wody zmniejsza znacznie nazajutrz kaca i nie obciąża wątroby.
                        Osobnym problemem jest niewielka możliwość przyjmowania płynów przez nasiąknięty piwem organizm.

Comment

• crizz
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.02
                          • 1256

Pogoniarz napisał
                          Z pewnością plus ,że nie palę.
                          Święte słowa. Z autopsji wiem, że piwo bez papierosów nie powoduje kaca. To nadmiar fajek szkodzi.

Comment

• pjenknik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.08
                            • 3388

Ja ostatnio miałem kaca podwóch piwach, bez papierosów. Chyba się starzeję

Comment

• BROWARIEC
                              • 2002.10
                              • 429

Bo za mało wypiłeś. Jak byś strzelił co najmniej pięć, to byś kaca nie miał
                              Żadna płaca nie hańbi...
                              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Comment

• belze
                                • 2004.02
                                • 301

najczęściej po wypiciu paru piwek wieczorkiem rano kaca nie miewam, ale po imprezach tak.. może to ze względu na fajki.. całe szczęście że rzucam po maturze.

Comment