Dowiedziałem sie dzisiaj że Strzelec zmienia butelki i skrzynki z euro na swoje, i likwiduje tzw. butelkę bączka. Czyli pojawia się nowa butelka zwrotna w zasobach naszego rodzimego browarnictwa, a co za tym idzie nowe etykiety.
Niebawem będzie u nas więcej rodzaji butelek niż samych browarów
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
OK ale żeby miały tłoczenia z nazwami browarów jak przed wojną
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Cooper napisał(a) OK ale żeby miały tłoczenia z nazwami browarów jak przed wojną
nooo..... Jabłonowo na PET-ach ma wytłoczononą nazwę
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
cielak napisał(a) Dowiedziałem sie dzisiaj że Strzelec zmienia butelki i skrzynki z euro na swoje, i likwiduje tzw. butelkę bączka.
To Strzelec sprzedawał piwo w bączkach?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
kiszot napisał(a) To Strzelec sprzedawał piwo w bączkach?
oczywiście
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
A więc skrzynka czerwona (jak żywca) z boku napis: Browar Polski Brok-Strzelec. Butelka zwrotna kształtem podobna do kompanijnej, etykieta i kapsel ,tak wygląda że, bez zmian.
Witam,
Po wielu latach przerwy, trzy lata temu powróciłem do kolekcjonowania etykiet piwnych. W bardzo okrojonym zakresie. Konkretnie przezroczystych/plastikowych od Heinekena i Desperadosa ale z całego świata. Późną wiosną dodałem do tego zbierania kartonowe opakowania od trójpaków...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
ZMIANA TERMINU. Coroczna trzydniowa impreza piwna, na którą składają się festyn w parku, spotkanie przedgiełdowe i giełda birofilów. Linki do dokładnych informacji bliżej czerwca
Comment