wychylam toast za twoje zdrowie dobrym Jurandem
i idę po następnego
Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
cielak napisał(a) A więc skrzynka czerwona (jak żywca) z boku napis: Browar Polski Brok-Strzelec.
Skrzynki takie są w obrocie od sierpnia 2003.Jeżeli nie wcześniej.
Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2004-04-14, 09:00.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Czyli co? Brok używał nowych czerwonych skrzynek a Strzelec miał stare?Jakoś w to nie wierzę.
Etykiety zmieniano i bez zmiany butelek, a butelki tłoczone Broka znane sa już od kilku lat. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten temat to przeważnie bicie piany.
Krzysiu napisał(a) Etykiety zmieniano i bez zmiany butelek, a butelki tłoczone Broka znane sa już od kilku lat. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten temat to przeważnie bicie piany.
Zgodzę się z Tobą jak najbardziej, tylko brok jest w butelce bezzwrotnej, a strzelec ma nową butelkę (zwrotną) i wcale nie jest to ta sama co brok.
cielak napisał(a) Zgodzę się z Tobą jak najbardziej, tylko brok jest w butelce bezzwrotnej, a strzelec ma nową butelkę (zwrotną) i wcale nie jest to ta sama co brok.
Brok ma butelki zwrotne i to takie same jakie wprowadza teraz na rynek Strzelec.Oczywiście są one jak najbardziej zwrotne.I są conajmniej od lata.
kiszot napisał(a) Brok ma butelki zwrotne i to takie same jakie wprowadza teraz na rynek Strzelec.Oczywiście są one jak najbardziej zwrotne.I są conajmniej od lata.
Zwracam honor!
Nie wiedziałem że brok jest w but.zwrotnych, gdyż nie spotkałem się z nimi nigdzie w moich krakowskich stronach.
Ja znalazłem Martina i Sambora w sklepach w Opolu. Niestety tylko w butelkach niezwrotnych.
Natomiast Strzelca ani w zwrotnych, ani w niezwrotnych nie znalazłem.
Comment