Koźlak z Ambera

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • belze
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.02
    • 301

Koźlak z Ambera

Dziś na ircu dorwałem syna głównego managera owego browaru.. dowiedziałem się, że Amber ma zamiar produkować Koźlaka na stałe (nawet szykuje sie eksport do usa).. więc możemy się cieszyć tym piwkiem jeszcze dłuuuugo (mam nadzieje że nie straci na smaku, nie stanie się masówką).

Pozatym, gościu rzucił hasłem, że może kupować Koźlaki i sprzedawać, zarabiać by na tym nie zarabiał, bo ojciec raczej nie może wynosić nic z browaru.. co o tym myślicie? w wielu miastach ciężko o to piwo, więc może by sie ktoś skusił.

Męcze go również o podstawki i etykiety.. może coś tam skombinuje
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2891

Jeżeli napiszesz do browaru to masz dużą szansę na dostanie wafli i etykiet szybciej niż od owego syna managera
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• belze
      • 2004.02
      • 301

grzeber napisał(a)
      Jeżeli napiszesz do browaru to masz dużą szansę na dostanie wafli i etykiet szybciej niż od owego syna managera
      jeszcze nie praktykowalem, ale mam zamiar... głównie chodziło mi w tym temacie o nowinke i pomysł rozprowadzania Koźlaka :P

Comment

• Makaron
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 2107

Odp: Koźlak z Ambera

belze napisał(a)
        Dziś na ircu dorwałem syna głównego managera owego browaru.. dowiedziałem się, że Amber ma zamiar produkować Koźlaka na stałe (nawet szykuje sie eksport do usa).. więc możemy się cieszyć tym piwkiem jeszcze dłuuuugo (mam nadzieje że nie straci na smaku, nie stanie się masówką).

Pozatym, gościu rzucił hasłem, że może kupować Koźlaki i sprzedawać, zarabiać by na tym nie zarabiał, bo ojciec raczej nie może wynosić nic z browaru.. co o tym myślicie? w wielu miastach ciężko o to piwo, więc może by sie ktoś skusił.

Męcze go również o podstawki i etykiety.. może coś tam skombinuje

Nie wyważaj drzwi otwartych na ościerz
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• alstro
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.04
          • 166

moze ktos sie orientuje, gdzie kupie to piwo w Krakowie... nie mam czasu zbyt wiele na wedrówki z siateczka po sklepach

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Odp: Koźlak z Ambera

belze napisał
            ...Pozatym, gościu rzucił hasłem, że może kupować Koźlaki i sprzedawać, zarabiać by na tym nie zarabiał, bo ojciec raczej nie może wynosić nic z browaru.. co o tym myślicie?...
            Myślimy, że to jakiś idiotyzm, albo ktoś zrobił ciebie w trąbę.

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10863

Odp: Odp: Koźlak z Ambera

Krzysiu napisał(a)
              Myślimy, że to jakiś idiotyzm, albo ktoś zrobił ciebie w trąbę.
              Zgodzę się z tobą Krzysiu! Przecież jeżeli komuś strasznie zależy na tym piwku może zawsze napisać do ludzi z 3miasta aby mu zakupić koźlaczka lub full'a.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Raczej myślałem o czymś innym. Jeżeli jest to syn menedżera browaru, to powinien przekazać sprawe ojcu, a ten, jeśli zależy mu na dobrej opinii firmy, powinien uruchomić odpowiednie służby i zorganizować sprzedaż wysyłkową. Całkiem legalni i bez kombinowania. Wydaje mi się, że to żaden problem.

Comment

• belze
                  • 2004.02
                  • 301

Akurat to był pomysł jego i zapytał się czy moge rzucić hasłem, czy sie przyjmie.

Nie sądze, że ojciec miałby choć nikłe pojęcie czy to sie przyjmie, dlatego nie ryzykowałby uruchomieniem sprzedaży wysyłkowej, w końcu to są pewne koszty, a dodatkowo Koźlak to to piwo regionalne, cieszmy się przynajmniej że w naszych miastach spotykamy to piwo. Wg planów firmy zdecydowanie nie mają zamiaru rzucić koźlaka na rynek Warszzawski.

A w trąbę nikt mnie nie zrobił, bo ja i tak polegam na sklepie na Polnej i tam zaopatruje się w Koźlaczki.

Comment

• cielak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 2890

No i stało się to czego oczekiwałem od miesięcy!
                    KOŹlAK jest w krakowie!!
                    Zakupiony w "intermarche" za 3,99zł oprócz tego dostępny AMBER classic i mocny red. Wieczorem degustacja KOŹLACZKA!!
                    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• belze
                      • 2004.02
                      • 301

cielak napisał(a)
                      No i stało się to czego oczekiwałem od miesięcy!
                      KOŹlAK jest w krakowie!!
                      Zakupiony w "intermarche" za 3,99zł oprócz tego dostępny AMBER classic i mocny red. Wieczorem degustacja KOŹLACZKA!!
                      ja dziś również się zaopatrzyłem.. miły wieczór się szykuje

Comment

• Andrewbrw
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2004.03
                        • 932

W zeszły czwartek nabyłem Koźlaka we Wrocławiu(niestety cena podobna do krakowskiej-3,98). Degustowałem dopiero w sobote(miałem silne nerwy ) i jestem mile zaskoczony tym piwkiem, świetna piana, bardzo ciekawy zapach truskawkowy, kolor rubinowy.....tylko ta cena!!! chyba trzeba bedzie wybrać się po większą ilość nad morze!

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

To sobie przelicz koszt biletu PKP na litry piwa.

Comment

• Rolek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.08
                            • 1038

Andrewbrw napisał(a)
                            (...) tylko ta cena!!! chyba trzeba bedzie wybrać się po większą ilość nad morze!
                            Zdziwiłbyś się widząc, że na półkach trójmiejskich sklepów stoi Koźlak za przynajmniej 3,5 zł. No chyba, że weźmiesz ze sobą beczkę, bo z kija, niepasteryzowany kosztuje już od 2,8 zł.

Comment

• Andrewbrw
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.03
                              • 932

Krzysiu napisał(a)
                              To sobie przelicz koszt biletu PKP na litry piwa.
                              Krzysiu TY nie bądż taki matematyk, do Gdańska jadę odwiedzić znajomych więc na bilet i tak muszę wydać, a koźlaczek to przy okazji..., ale jeśli kosztuje tam butelka 3.50 to rzeczywiście dużej różnicy nie ma! postaram sie odwiedzić jakąś knajpke z amberem i wtedy może wyjdzie taniej, znam chyba jedną:u "Stańczyka" na ul.Dąbrowszczaków

Comment

Przetwarzanie...
                              X