Bo KP było tam wcześniej, a teraz jest kto inny. Powinni byli zapytać GŻ albo CO.
2 miliony zł za "wyłączność" w lokalu?
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Baaardzo ciekawe , jak księgowi z ŻGB zaksięgują wydatek 2 milionów zł , oraz oczywiście jak właściciel knajpy uwzględni te 2 miliony
w swojej buchalterii ????? ( chyba jako manne z nieba )
ŻGB to osoba prawna , jak to będzie wyglądało w bilansie rocznym ?
I kto to skwituje ?piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
ppns napisał
Baaardzo ciekawe , jak księgowi z ŻGB zaksięgują wydatek 2 milionów zł [...]
Comment
-
-
Jak się zaksięguje? JAko wydatek na promocję i marketing. A właściciele knajpy też sobie poradzą. Za wynajęcie powierzchni reklamowej na przykład.
Comment
-
-
Ka_Dar napisał
Nie bardzo tu się da kosztów i odliczeń narobić. Więc Fiskus jakieś ok. pół miliona też z tego zgarnie.
Comment
-
-
No może nie pół miliona ale trzysta tysięcy. I tak i tak na tym biznesie najlepiej wychodzi fiskus.
Comment
-
-
Wujcio_Shaggy napisał(a)
Bo KP było tam wcześniej, a teraz jest kto inny. Powinni byli zapytać GŻ albo CO.
Z wiadomości polsatowskich wynikało, że to Żywiec był tam wcześniej, a KP płacąc go podmieniła. Ale w telewizji często knocą a już szczególnie na Polsacie.Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2004-04-16, 14:29.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
No, chyba że w części dyskotekowej była KP, a w części pubowej - Żywiec. Tego za dobrze nie pamiętam. Albo w czasie tych trzech minionych miesięcy nastąpiła jeszcze jedna zmianaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
to KP "zabrała" Żywcowi Harende.
Comment
-
-
Wyszło na to, że to ja nasiałem zamęt i dezinformację . Ale co do tego, iż w piwnicy (dyskoteka-piskoteka) lali Tyskie mam niezachwianą pewność. Widocznie są to jednak dwie oddzielne firmy, zajmujące tylko wspólny lokal.
W zalinkowanym materiale Krzysztof Rut, dyr. ds. korporacyjnych Grupy Żywiec, stwierdza:
- Nie potrzebujemy wojny w gastronomii. Nie ma sensu nakręcać tego wyścigu. Nasza główna siła to partnerskie relacje z restauratorami. (...) Ale na rynku widać wzmożoną walkę o puby i restauracje. Ostatnio istnieje konieczność renegocjacji niektórych wcześniej zawartych umów.
Jeżeli knajpa sprzeda rocznie 1500 hl piwa po te 18 złotych za litr, to te 2 bańki nie dość, że się szybko zwrócą, to jeszcze i wygenerują całkiem niezgorszy zysk. Zwłaszcza, że taka inwestycja spowoduje również wzrost sprzedaży sklepowej.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ka_Dar napisał(a)
Przecież to nie producent kasuje te 18 zł/litr, tylko restaurator.
A restaurator to dostaje piwo za darmo od producenta? I całe 18 złotych bierze sobie? To ja też zostanę restauratorem w takim razie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Nie dostaje za darmo, ale kupuje w hurtowni po 3 zł za litr.
No a potem z tego co zarobi musi opłacić cxzynsz, darmozjadów, podatki itd, itp.
Comment
-
Comment