Tour Bohemia Regent - rowery i piwo. Rewelacja.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

MLT napisał(a)
    Pamiętam jak w czasie studiów uczestniczyłem w tzw. biegu piwnym (Politechnika Gdańska,
    Na lodzkich juwenaliach tez takie cos bywa pod nazwa Bieg Smierci, juz gdzies o tym pisalem, reguly troche podobne tyle ze gdzies za akademikiem wokol ktorego biegacze robia okrazenia jest wydzielona strefa pawi dodam ze sam nie bralem udzialu

A wracajac do tematu to przedwczoraj wykonalismy pare Velkopopovickich Kozlow i Staropramenow (sa w Bristolu!) w towarzystwie polsko-czesko-slowackim, fajnie sie gadalo ogolnoslowianskim dialektem, i z jednym z Czechow juz sie umowilismy na dluga wycieczke browerowa.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• lzkamil
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 3611

Wycieczke juz odbylismy, pilem na niej bittera z pobliskiej wioski Butcombe . Planujemy juz nastepne wypady.
      Pare dni temu moj towarzysz wybral sie sam i tak oto mi dramatycznie opisal swoje wrazenia z tego co go spotkalo po drodze:

...do Portisheadu je tam supr cesta pri pobrezi, akorat jsem spadl parkrat do kopriv a jednou do hovna, zaschlo to na me a byl po ceste zpet teda jak prase, kurvy srat na cestu.

dla wyjasnienia koprivy to pokrzywy, wiecej chyba nie musze tlumaczyc
      Lepszy jabol pod okapem
      niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Bohemia Regent, Vltavan
        ART
        Jak ktoś się zastanawiał co robi luklaz to niech sobie sięgnie po czeską 11 Vltavan.
        Czyżby to próba sięgnięcia po kegendarnego piwnego graala tj. Pilsa za 3 zyle (w promocji )

...
        2023-05-28, 17:17
      • heckler
        Czechy, Praha-Nové Město, Vodičkova 682/20, Minipivovar Bohemia Goose
        heckler
        Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
        Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.

Nowa
        ...
        2023-11-08, 12:34
      • darekd
        Bohemia Regent, Escobeer Indian Pale Ale
        darekd
        Bohemia Regent to już od dłuższego czasu oficjalna nazwa browaru, choć używa się też nazwy "Regent" między innymi na stronie www. Myślę jednak, że powinno się to uporządkować (choć sami mają bałagan)

Nie jest to pierwsza ich próba z górną fermentacją. Kiedyś...
        2017-12-24, 01:26
      • Pendragon
        Ile jest marek piw w Czechach? (lista rozwojowa)
        Pendragon
        Pod wpływem dyskusji w temacie Czeskie piwo roku 2010 postanowiłem policzyć wszystkie czeskie piwa.
        Nie jest to zadanie łatwe. Dałem radę 55 największym browarom. Może komuś będzie się chciało pociągnąć to dalej?
        Proponuję by znawcy teamtu przejrzeli listę i dopisali...
        2010-12-21, 20:12
      • Javox
        Regent, Bohemia Regent Liblický Flamendrák
        Javox
        To chyba 10,5 lub 11 ale 11-stka w innych źródłach ma 4,4% a to co ja mam ma 4,1%.

Piana - słabiutka.
        Barwa - jasny bursztyn.
        Gaz - średni.
        Aromat - słód.
        Smak - słodowość i zbożowość z mini goryczką.

Lekkie dość pijalne piwo....
        2016-04-23, 21:07
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...