robox napisał(a) A jest jeszcze w sprzedaży to piwo?
tego piwa nie ma w sprzedaży bo była to jednorazowa akcja. gwoli ścisłości Groclin Grodziskie nie było warzone w browarze Belgia tylko w Belgii, takim piwnym kraju
Właśnie wyschło ostatnie źrodełko z Palmem w Płocku (Auchan). Nagle zniknęło z regału około 100 butelek. Pewnie skończył się termin przydatności do spożycia, a nowych na razie nie ma. Szkoda, że nie zrobiłem sobie zapasu
PS. Kończy się też termin na piwie Frater (4 maja 2005) w związku z czym jest promocja: 1,29 zł za butelkę.
Smutna to wiadomość, bo Palm nader smacznym piwem był, ale jak widać nie do końca się przyjął. Zastanawiałem sie od jakiegoś czasu, dlaczego piwo to nagle zniknęło z półek sklepowych (zastanawiałem się tym bardziej, że sklep, gdzie zykle się zaopatruję, nalezy do wyjątkowo solidnie zaopatrzonych), a tu nagle taki zonk... Pozostaje mieć nadzieję, że cena piwa importowanego nie wzrośnie drastycznie, choć z drugiej strony za tak smakowity napój od czasu do czasu można wydać odrobinkę więcej. Bądźmy dobrej myśli.
W moim osiedlowym sklepie Palm był dostępny jeszcze ok. miesiąc temu. Niestety zarówno on jak i Frater zniknęły z pułek. Palm był dla mnie piwem wyjatkowym poniekąd wytrawnym że tak powiem. Nie pijałem go na codzień ale zawsze gdy miałem okazje aby coś uczcić czciłem to właśnie Palmem. Teraz jedynym miejscem gdzie mogę go dostać jest hipermrket Real w cenie 2,49zł.
Comment