Amerykańska firma Samuel Adams wyprodukowała na rynek amerykański nowe piwo o smaku czekoladowym - Chocolate Bock. Efekt uzyskany dzięki ziarnom kakao z Ghany. Piwo to przeznaczone jest do picia przy słodkich deserach i pieczonym kurczaku, owocach. Butelka o pojemności 0,75 l kosztuje ok. 60 zł. Produkcja ograniczona ( limitowana ) ok. 50000 butelek. Moc tego piwa - 5,6 %
Czekoladowe piwo !!!
Collapse
X
-
Odp: Czekoladowe piwo !!!
pationkin napisał(a)
... Butelka o pojemności 0,75 l kosztuje ok. 60 zł. ...Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
-
-
cielak napisał(a)
Gdzieś w sklepie widziałem Angielskie piwo czekoladowe "chocolate.." i coś dalej, ale nie pamiętam co. Tak mi coś świta na ten temat.
Meantime Chocolate
i
Double Chocolate StoutBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
cielak napisał(a)
I to właśnie o to chodziło! Myslałem, myślałem i nie mogłem "zatrybić" a tu masz, podane na tacy!!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
nie pisz wielkimi literami proszę. trudno się Ciebie czyta.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Larenta napisał(a)
O ILE PAMIĘTAM TO PIWO O SMAKU CZEKOLADOWYM PRODUKOWANO JESZCZE W LONDYNIE ALE DOKŁADNIE NIE PAMIĘTAM JAKIE MUSIAŁBYM TO SPRAWDZIĆBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment