piecyk_gazowy napisał(a) niekpuje w butelkach bo zaduzo z nimi problemu chyba ze butelka jest bezwrotna a statnio czesto sie to zdaza a czaasu na oddwanie butelek naprawde mi szkoda niema to jak puszka rewelacyjne sa tez butelki plastikowe ktore mozna w kazzdej chwili zakrecic
Właśnie dlatego w Polsce blisko 50% piwa ładuje się w puszki oraz dlatego coraz bardziej popularne stają się pety! Typowe podejście polskiego konsumenta piwa.
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Ostatnio w Hypernovej w Nachodzie spotkałem wycieczke Polaków. Jeden autokar z woj. katowickiego. Doznali załamki. Nie mieli co kupić. 20 gatunków piwa, i zadnego w puszce . Kupili tylko gorzałę, pokleli na Czechów, że piwa w puszce robic nie potrafia i pojechali
Ja byłbym jak najbardziej za ..., ale niech wreszcie do cholery zaczną przyjmowac te butelki, jak już jest kaucja. Bo ostatnio musiałem wywalić na śmietnik kolejną sporą partię szkła, teoretycznie zwrotnego.
Od dziś oficjalnie kaucja za but. KP wynosi 0,45gr, a nie jak do tej pory 0,35gr.
Po nich ruszy pewnie reszta, a co za tym idzie podwyżki piwek w sklepach nie uniknione.
Ja mam na osiedlu taką kawiarenkę, w której jest między innymi podawane piwo. Oczywiście pani tam sprzedająca zawsze bierze kaucję za butelkę a przy jej oddawaniu trzeba się upominać o tą kaucję a ona wtedy patrzy na człowieka jakby z Marsa przyleciał. Także z tego powodu ja kaucję niechętnie płacę.
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
adam16 napisał(a) Ja byłbym jak najbardziej za ..., ale niech wreszcie do cholery zaczną przyjmowac te butelki, jak już jest kaucja. Bo ostatnio musiałem wywalić na śmietnik kolejną sporą partię szkła, teoretycznie zwrotnego.
Mam podobny problem:
permanentnie gubię paragony. A tym samym za butelki nie zwracają mi kaucji (przyjąć przyjmą bo taka ustawa) uuuuuu
Comment