Kaucja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cielak
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 2890

OK.
    I wracając, przypomniało mi się że bączek "Strzelca" będzie teraz nie zwrotny.
    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Makaron
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 2107

piecyk_gazowy napisał(a)
      niekpuje w butelkach bo zaduzo z nimi problemu chyba ze butelka jest bezwrotna a statnio czesto sie to zdaza a czaasu na oddwanie butelek naprawde mi szkoda niema to jak puszka rewelacyjne sa tez butelki plastikowe ktore mozna w kazzdej chwili zakrecic
      Właśnie dlatego w Polsce blisko 50% piwa ładuje się w puszki oraz dlatego coraz bardziej popularne stają się pety! Typowe podejście polskiego konsumenta piwa.
      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• cielak
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 2890

piecyk_gazowy napisał(a)
        ..zakrecic [/B]

Znaczy zakopać?

Comment

• pjenknik
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.08
          • 3388

Ostatnio w Hypernovej w Nachodzie spotkałem wycieczke Polaków. Jeden autokar z woj. katowickiego. Doznali załamki. Nie mieli co kupić. 20 gatunków piwa, i zadnego w puszce . Kupili tylko gorzałę, pokleli na Czechów, że piwa w puszce robic nie potrafia i pojechali
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Wujcio_Shaggy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 4628

Można tę podwyżkę kaucji odczytać także jako zamach rządu na piwowarów domowych

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9865

Ja byłbym jak najbardziej za ..., ale niech wreszcie do cholery zaczną przyjmowac te butelki, jak już jest kaucja. Bo ostatnio musiałem wywalić na śmietnik kolejną sporą partię szkła, teoretycznie zwrotnego.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• cielak
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 2890

Od dziś oficjalnie kaucja za but. KP wynosi 0,45gr, a nie jak do tej pory 0,35gr.
                Po nich ruszy pewnie reszta, a co za tym idzie podwyżki piwek w sklepach nie uniknione.

Comment

• peter007
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.06
                  • 2820

Ja mam na osiedlu taką kawiarenkę, w której jest między innymi podawane piwo. Oczywiście pani tam sprzedająca zawsze bierze kaucję za butelkę a przy jej oddawaniu trzeba się upominać o tą kaucję a ona wtedy patrzy na człowieka jakby z Marsa przyleciał. Także z tego powodu ja kaucję niechętnie płacę.
                  Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Audi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 1682

cielak napisał(a)
                    Od dziś oficjalnie kaucja za but. KP wynosi 0,45gr, a nie jak do tej pory 0,35gr.
                    Nie wiem skąd o tym wiesz w oficjalnym cenniku KP jedyna kaucja 0,45 gr. jest za but. od Pilsnera Urquella
                    Attached Files

Comment

• Audi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 1682

Właśnie rozmawiałem z przedstawicielem KP i na moje pytanie czy kaucja w KP wzrośnie o 10 gr. odpowiedział "pierwsze słyszę "

Jedyna zmiana kaucji w tym roku miała miejsce 1 czerwca , ale dotyczyła podniesienia o 2 zł kaucji na skrzynki z ŻTH
                      Attached Files

Comment

• ierzy
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2004.07
                        • 30

adam16 napisał(a)
                        Ja byłbym jak najbardziej za ..., ale niech wreszcie do cholery zaczną przyjmowac te butelki, jak już jest kaucja. Bo ostatnio musiałem wywalić na śmietnik kolejną sporą partię szkła, teoretycznie zwrotnego.

Mam podobny problem:
                        permanentnie gubię paragony. A tym samym za butelki nie zwracają mi kaucji (przyjąć przyjmą bo taka ustawa) uuuuuu

Comment

Przetwarzanie...
                        X