Weszliśmy do uni i zamiast tańszego piwa pewnie podrożeje! A to za sprawą kaucji za butelki. Jak dzisiaj słyszałem ponoć kaucja ma skoczyć o 10gr. do góry.(czyli na 0,45gr.), a co za tym idzie każdy wie. Podobno podniesiono jakis vat, chyba na opakowania szklane. Nie wiem na ile to pewne informacje, może ktoś coś wie na ten temat.
Kaucja
Collapse
X
-
I dobrze, że kaucja pójdzie w górę! Ja jestem za! Przez to mniej butelek trafi na wysypiska, albo po prostu zostanie rozbita na chodniku.
Ziemia naszą matką jest! Trza ją nam chronić!
Wszystkie małe piwa (szczególnie z duzych rozlewni) powinny mieć butelki zwrotne. Wiem, że proces zwrotu butelek jest droższy od wyprodukowania nowej, ale ja moge wydac te 10 gr więcej, żeby mieć świadomość, że butelka trafi spowrotem do obiegu, a nie ma wysypiska. Na Zachodzie dawno juz tak robią! Tam nie znalazłem butelki jednorazowej!
-
-
W Warszawie już od kilku lat w niektórych sklepach kałcja wynosi 0,50 gr.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
[QUOTE]cielak napisał(a)
Pogoniarz napisał(a)
.. W Szczecinie od bezzwrotnych do 50 groszy.Tego samego typu...
o co chodzi?
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
W tesco kasuja po 50 gr ja niekpuje w butelkach bo zaduzo z nimi problemu chyba ze butelka jest bezwrotna a statnio czesto sie to zdaza a czaasu na oddwanie butelek naprawde mi szkoda niema to jak puszka rewelacyjne sa tez butelki plastikowe ktore mozna w kazzdej chwili zakrecic!!!! Fuck you prototypy!!!!
Comment
-
-
piecyk_gazowy napisał(a)
... a czaasu na oddwanie butelek naprawde mi szkoda niema to jak puszka rewelacyjne sa tez butelki plastikowe ktore mozna w kazzdej chwili zakrecic [/B]
konserwy, pety?!!! A fuj!!!!zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
piecyk_gazowy napisał(a)
W tesco kasuja po 50 gr ja niekpuje w butelkach bo zaduzo z nimi problemu chyba ze butelka jest bezwrotna a statnio czesto sie to zdaza a czaasu na oddwanie butelek naprawde mi szkoda niema to jak puszka rewelacyjne sa tez butelki plastikowe ktore mozna w kazzdej chwili zakrecic
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Moim skromnym zdaniem jeśli chcelibyśmy poważnie brać pod uwage butelki zwrotne. To powinny być regulacje prawne dążące do ujednolicenia kształtu butelek. Czyli jedna słuszna butelka pojemności 0,5L i jedna słuszna butelka 0,33. To by naprawde ułatwiło nam konsumentom życie! Po drugie ułatwiłoby to mniejszym browarom walke z większymi browarami."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
nie możecie zrozumieć, że człowiek o nicku Piecyk_Gazowy zwyczajnie nie chce się zmienić (może to troll )? olejcie już te przytyki nie na temat bo nie chce mi się po Was sprzątać co chwilę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment