Oskarx napisał(a)
Bernarda niepasteryzowanego kupowałem w różnych miejscowościach i jakoś nie mają problemu ze sprzedażą i zwrotami. To znana w czechach i uznawana marka.
Tak przy okazji ostatnio w sklepie byłem ze znajomym w Czeskim Cieszynie. Znajomy był podejrzliwy co do kupna tego piwa.
Na to zdziwiony Czech do niego:- piwo nepasteriwoane to prawdziwe piwo i najlepsze.
Bernarda niepasteryzowanego kupowałem w różnych miejscowościach i jakoś nie mają problemu ze sprzedażą i zwrotami. To znana w czechach i uznawana marka.
Tak przy okazji ostatnio w sklepie byłem ze znajomym w Czeskim Cieszynie. Znajomy był podejrzliwy co do kupna tego piwa.
Na to zdziwiony Czech do niego:- piwo nepasteriwoane to prawdziwe piwo i najlepsze.
Nie wiem ile Bernard sprzedaje takiego piwa.
Weź pod uwagę na tradycję picia piwa w Czechach np piwa beczkowego. U nas piwo beczkowe sprzedaje się dobrze trochę ponad 10 lat. Wcześniej przez jakiś było w powijakach za sprawą sławetnej ustawy.
W Polsce Belgia robiła piwo drożdżowe przed Palmem. I za sprawą osadu drożdżowego piwo wycofano z rynku ..... a szkoda.
Comment