Jak myślicie fani Koźlaka że będziecie długo i wiernie to piwo pili to się mylicie. Amber to chyba jedyny browar w Polsce , który strategię produktów zmienia jak rekawiczki - jak ktoś wpadnie na =genialny pomysł że teraz pora na piwo np: trzykolorowe to będą go produkować, jak się zacznie sprzdeawać to zaczną się problemy z produkcją i potem bedziemy szukać produktów jak wiatru w polu. Amber produkjhe dobre piwa, mają naprawdę nowoczesną linie mprodukcyjną tylko ludzi myślących i realizujących strategię brakuję. Dopuki za strategię marketingowoą i sprzdażową odpowiadają Ci ludzie co obecnie to jeszscze długo będziemy kupować wynalazki a potem ich szulać. Pwodzenia. Ps. A Koźlak to naprawdę dobre piwo - to samo co kiedyś Amber Ciemne Mocna.
Obawy o Koźlaka z Ambera
Collapse
X
-
Wydaje mi się że troszke przesadzasz z tymi opiniami na temat zarządu Ambera. Co wiem raczej nie mają dużych kołopotów finansowych w porównaniu z innymi tej wielkości browarami.
-
-
piwus napisał(a)
Dopuki za strategię marketingowoą i sprzdażową odpowiadają Ci ludzie co obecnie to jeszscze długo będziemy kupować wynalazki a potem ich szulać. Pwodzenia. Ps. A Koźlak to naprawdę dobre piwo - to samo co kiedyś Amber Ciemne Mocna.
Takie właśnie odczucia odebrałem podczas rozmowy z pewnym panem, któy akurat ma okazję wiedzieć trochę więcej na temat marketingu tego browaru!
Przepraszam ART za odejście od tematu ,ale chciałem wyrazić zdanie na ten temat..."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Jak czytam takie informacje na temat strategii marketingowych w branży piwnej, to już wiem dlaczego wiele małych i średnich browarów ma takie problemy. Jeśli zatrudniają ludzi z takim pojęciem na temat rentowności produktów, strategii, to potem mają problemy. Po pierwsze jak można kreować politykę sprzedażową browaru pod produkty tanie i nisko marżowe. Piwa Hanza i Gryf nie były wprowadzone po to aby kreować markę tylko mieć produkt który ułatwi wejście do sklepów, produkty markowe i rentone dla Ambera to RED, i Clasic. Natomiast brdzo nie spójna i chaotyczna straegia tych produktów powoduje ich malejącą lub pozostającą w fazie dojżałości sprzdeaż. Jeśli zatem Browar nie mzienii sowjeju strategi, nie umocni się w markach rentownych, nie będzie na ie stawiał i mocno prom ował to jego rentowność będzie spadać. Piwo Koźlak też było kolejnym pomysłem kogoś w browarze, pewnie piwowara lub kogoś innego. Badania marketingowe wskazują że tylko ok 2% ludzi pijących piwo sięga po piwa typu Porter czy Bock. Promowanie tego brendu zatem jast bardzo skomplikowane i kosztowne, możana na nim zarobić ale trzeba ogromne pieniądze inwestować aby ono zaistaniało. Amber róbuje w tym przypadku tzw. strategii wywołanej potrzeby, czyli produkt pojawia się na chwilę w najlepszych sjklepach a potem znika, po to aby pojawić się w innych sklepach. Tego typu strategie stosowały browary oferujące produkty - piwa tzw eksluzywne, z tym że te browary mają ogrone pieniądze i ich stać na eksperymnetowanie. Więc podsumowując , jeśli Amber nie postawi na dwie podstawowoe marki i nie będzie ich promował min przy pomocy Hanzy i Gryfa, prowadzeniu logicznej polityki dystrybucyjnej, to może być poważny problem z tym Browarem, który nie zapominajmy jest Browarem Bradzo młodym i obciązonym potężnymi kredytami na linie rozlwnicze, unitanki czy w końcu finasującym własną dystrybucję - Presto, która to jest studnią bez dna , ale to inny temat.
Comment
-
-
piwus napisał(a)
Badania marketingowe wskazują że tylko ok 2% ludzi pijących piwo sięga po piwa typu Porter czy Bock.
... Więc podsumowując , jeśli Amber nie postawi na dwie podstawowoe marki i nie będzie ich promował min przy pomocy Hanzy i Gryfa, prowadzeniu logicznej polityki dystrybucyjnej"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Panowie, załóżcie sobie odpowiedni temat w dziale ogólnym. niniejszy temat służy do opisywania swoich doznań smakowych dot. Koźlaka!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jak narazie Amber Koźlak ma się dobrze. Nawet zauważyłem zainteresowanie tym piwem przez moich znajomych Czyli marketing b.Amber działa całkiem dobrze."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Koźlak z Ambera jest naprawde niczego sobie, więc mam nadzieje, że jednak pozostanie w sprzedarzy dłużej
Comment
-
-
Kijek napisał(a)
Koźlak z Ambera jest naprawde niczego sobie, więc mam nadzieje, że jednak pozostanie w sprzedarzy dłużejWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Oskarx napisał(a)
A propo marketingu - Rozmawiałem z pracownikiem Ambera i przyznał sie do tego, że cena Koźlaka jest sztucznie zawyżona.
A po co?
Po to żeby Polak myślał, że to takie ekskluzywne piwo."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
Comment