Szkoda, że w tym festiwalu tak mało browarów wzięło udział. Wyniki przez to są mało reprezentatywne....
Dyskusja nad wynikami XVII Festiwalu Piw Polskich.
Collapse
X
-
-
Bardzo cieszę się, że moje ulubione piwo zdobyło pierwsze miejsce. Oby zawsze zdobywało je pod szyldem Piwa Królewskiego z Browarów WarszawskichLast edited by witkowskiartur; 2004-06-06, 12:39.KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Szkoda, że w tym festiwalu tak mało browarów wzięło udział. Wyniki przez to są mało reprezentatywne....
Jeżeli chodzi o dygresję Krzysia odnośnie niepasteryzowanego Książęcego to faktycznie jakim cudem brało udział w konkursie
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
[QUOTE]Pogoniarz napisał(a)
[B]W pełni się zgadzam z Panią Prezes.
Zgłaszając piwo do degustacji nie wiadomo ile będzie w grupie piw ze względu na wycofujące się browary w zasadzie w przeddzień.
Myślę, że tłumnie biorąc udział w nieodległej już degustacji w Żywcu spowodujecie że wyniki degustacji bedą w pełni obiektywne.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Krzysztof napisał(a)
Myślę, że tłumnie biorąc udział w nieodległej już degustacji w Żywcu spowodujecie że wyniki degustacji bedą w pełni obiektywne. [/B]
Czyżby w Żywcu miało byc lane Królewskie?
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
\\
Czyżby w Żywcu miało byc lane Królewskie?
Mam też na mysli że Wy Piwowarzy Domowi tłumnie wystąpicie w Żywcu na Waszym festiwalu tak żeby WYNIKI BYŁY MIARODAJNE. Wszystko w waszych rękach......Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Szkoda, że w tym festiwalu tak mało browarów wzięło udział. Wyniki przez to są mało reprezentatywne....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
marcopolok napisał(a)
łoj dwa lata temu w Żywcu piliśmy lanego królewicza
Krzysztofie może dałoby się na Żywieckie Giełdowanie "załatwić" Beczułkę w razie czego może być niefiltrowane
Comment
-
-
macmon napisał(a)
He, he, juz widzę, jak Krzysztof puszcza sobie w instalację KEG-ową niefiltrowane piwo. Jasne, po to walczy o czystość piwa, usuwa tlen, pasteryzuje w przepływie, itd...... żeby sobie na koniec zainfekować linię. ... Niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag. jest obecnie tylko w Wydziale Tankofermentorów.
W moim poście nie ma ani słowa o kegachbez brody...
Comment
-
-
marcopolok napisał(a)
Chyba człowieku nie doczytałeś
W moim poście nie ma ani słowa o kegach
Proszę, nie pisz do mnie "człowieku", bo mam nick.
Comment
-
-
macmon napisał(a)
Tylko o beczułce, lanym Królewiczu... ewidentnie o lanym do kufli piwie, a w co obecnie browary beczkują piwo? Informuję, że w beczki KEG. Jeśli wierzysz w reklamę "Dębowego", to lepiej zmień kanał w TV, to same oszustwa.
Proszę, nie pisz do mnie "człowieku", bo mam nick.
Może nie siedzę w temacie tak ja ty ale różnicę między beczułką a kufą znam więc przytaczanie reklamy dębowego jest nie na miejscu
Po drugie w moim poscie jest coś takiego " " więc nie rozumiem twoich wstawek o infekcji lini napełniania kegówbez brody...
Comment
-
-
macmon napisał(a)
...Niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag. jest obecnie tylko w Wydziale Tankofermentorów.
Comment
-
-
marcopolok napisał(a)
Masz rację, przepraszam za "człowieka" ale w dalszym ciągu twierdzę że mojego posta albo nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś
Może nie siedzę w temacie tak ja ty ale różnicę między beczułką a kufą znam więc przytaczanie reklamy dębowego jest nie na miejscu
Po drugie w moim poscie jest coś takiego " " więc nie rozumiem twoich wstawek o infekcji lini napełniania kegów
Pozdrawiam i sądzę, że temat już wyczerpaliśmy.
Comment
-
-
piwo
Krzysiu napisał(a)
No i wystarczy. Bierze się kega, wykręca z niego fitting, wlewa w niego "niefiltrowane, dobrze wyleżakowane piwo HG 13,8 % e. wag." z tankofermetora i zakręca fitting. Następnie przywozi się kega do Żywca, a po imprezie odbiera pustego i odwozi do browaru. Proste?
Taki tok postepowania jest dla mnie nie do przyjęcia...........Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment