Pszeniczne z Browaru KIPER?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

    #91
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedzi
    W czym pokonał?
    Gdzie pokonał?
    Kogo dokładnie pokonał? Jeśli Paulanera to się nie dziwię, wszak to pszeniczny Heineken.
    A jeśli nawet, to jedna jaskółka wiosny nie czyni.

    Poza tym moja teza jest taka, róbmy to co dobrze potrafimy, polepszając osiągnięcia, a nie eksperymentujmy dla samego eksperymentowania.
    Tu masz link do wątku na forum


    I nadal nie rozumie czemu nasze browary nie mają poszerzać oferty, eksperymentować i odpowiadać na zapotrzebowanie konsumentów, powinniśmy się tylko z tego cieszyć a nie marudzić. I nie przesadzaj Paulaner to całkiem niezłe piwo i porównanie jak dla mnie jest trochę nie trafione.

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

      #92
      ergie, masz tu wyniki podium:

      Category: 66 South German-Style Hefeweizen/Hefeweissbier, 56 Entries

      Gold: Pshenychne Etalon, Radomyshl Beer and Beverages Plant, Kiev, Ukraine
      Silver: Weißer Franke, Ritter St. Georgen Brauerei, Nennslingen, Germany
      Bronze: Freudenberger Hefe Weizen, Brauerei Maerkl, Freudenberg, Germany
      Last edited by e-prezes; 2007-08-02, 16:03.

      Comment

      • ergie
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 1041

        #93
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        ergie, masz tu wyniki podium:

        Category: 66 South German-Style Hefeweizen/Hefeweissbier, 56 Entries

        Gold: Pshenychne Etalon, Radomyshl Beer and Beverages Plant, Kiev, Ukraine
        Silver: Weißer Franke, Ritter St. Georgen Brauerei, Nennslingen, Germany
        Bronze: Freudenberger Hefe Weizen, Brauerei Maerkl, Freudenberg, Germany
        Nie widzę tu żadnego z bawarskich specjalistów od pszenicy Widać to ten sam konkurs na którym Tyski zbira wszystkie nagrody
        Tomek, kto jak to ale Ty powinieneś znać mechanizmy rządzące takimi konkursami
        Last edited by ergie; 2007-08-02, 19:52. Powód: literówki
        Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
        ------------------------------------------------------------------
        Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

        Comment

        • ergie
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 1041

          #94
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
          Tu masz link do wątku na forum


          I nadal nie rozumie czemu nasze browary nie mają poszerzać oferty, eksperymentować i odpowiadać na zapotrzebowanie konsumentów, powinniśmy się tylko z tego cieszyć a nie marudzić. I nie przesadzaj Paulaner to całkiem niezłe piwo i porównanie jak dla mnie jest trochę nie trafione.
          Róbmy to co dobrze potrafimy, polepszając osiągnięcia, a nie eksperymentujmy dla samego eksperymentowania.
          Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
          ------------------------------------------------------------------
          Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

            #95
            Ta metoda to przepis na stagnację.
            Żadnego z tych przeniczniaków nie piłem. Nie jestem generalnie fanem tego stylu, ale jak się pojawi nasz to będzie mi miło czasem skosztować. Tym bardziej lany.
            Last edited by e-prezes; 2007-08-02, 20:08. Powód: tratarara

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

              #96
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie widzę tu żadnego z bawarskich specjalistów od pszenicy ...
              czyli? i dlaczego?

              Comment

              • ergie
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 1041

                #97
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                (...)Tym bardziej lany.
                A to zaczynamy mówić o innej klasie piw. Lanego pszeniczniaka to nawet z BSK bym skosztował

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                czyli? i dlaczego?
                Żadnych konkursów i nagród im nie potrzeba. To tak jak z reklamą. Jak masz dobrą firm, ze stałą klientelą to podejmujesz działania mając na celu główni jej utrzymanie a ni ganiasz jak kot z pęcherzem coby zdobyć nową.
                Last edited by ergie; 2007-08-02, 20:44.
                Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                ------------------------------------------------------------------
                Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

                  #98
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedzi
                  A to zaczynamy mówić o innej klasie piw. Lanego pszeniczniaka to nawet z BSK bym skosztował
                  jak każdy! tyle, że nigdy go nie będzie, bo pojęcie Tomka J. o bawarskich weizenach jest żadne i nigdy tego nie krył.

                  Żadnych konkursów i nagród im nie potrzeba. To tak jak z reklamą. Jak masz dobrą firmę, ze stałą klientelą to podejmujesz działania mając na celu głównie jej utrzymanie a nie ganiasz jak kot z pęcherzem coby zdobyć nową.
                  Widzisz, znów podajesz przepis na stagnację Tylko idiota nie wykorzysta szansy, by zarobić dodatkowe pieniądze. Nisza w Polsce nie jest duża, ale wciąż rośnie. Dlaczego dawać zarobić obcym skoro można wcisnąć swoje? Myślisz, że 90% tych co kupuje "pszenicę" pozna, skąd jest? Dla przeciętnego konsumenta nazwa Etalon czy Weihenstephan będzie brzmiała tak samo obco.
                  Last edited by e-prezes; 2007-08-02, 20:57.

                  Comment

                  • ergie
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.05
                    • 1041

                    #99
                    Gdyby Belgia utrzymała jakość Palma i zrobiła w oparciu o strzyżyckie doświadczenia porządne piwo nie byłoby stagnacji, a tak kombinują z pseudopszeniczniakiem.

                    Zawsze stawiam na solidność opartą na doświadczeniu, a nie na dobre chęci opart na wróżeniu z gwiazd. I wierz mi procentuje to w moim życiu.
                    Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                    ------------------------------------------------------------------
                    Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

                      Rozmawialiśmy o Kiperze nie o Belgii. BTW, moim zdaniem ten obecny Palm to mierna kopia tego sprzed lat.
                      W jednym mogę ci przynać rację... koźlak był i jest wart kontynowania na polskim rynku. Problem w tym, że nikt go nie chce robić (wiem, Amber Koźlak jest, ale jest bo innego nie ma).

                      Comment

                      • kishar
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.10
                        • 1691

                        Na tegorocznych chmielakach w Krasnymstawie w konsumenckim konkursie piw ma być kategoria piw pszenicznych i oprócz pszenicznego ciechana ma się pojawić Cornelius Weizen Bier z Sulimara, mam tylko nadzieje, że bedą te piwa dostępne w sprzedaży.
                        Info pochodzi ze strony

                        Comment

                        Przetwarzanie...
                        X