Dystrybucja jest powiedzmy średnia, czyli ciut lepsza od fatalnej. Po za tym nie ma żadnej reklamy, a promocja w rodzaju trzypaka, moim zdaniem nie wystarczy. Niemieckie browary pewnie postarają się u nas zaistnieć, również z pszeniczniakami, ale akurat w tym przypadku, to wykłada kasę i ponosi ryzyka Jabłonowo. Jeśli na tym eksperymencie nie wyjdą na swoje, to pewnie zrezygnują.
Pszeniczne z Browaru KIPER?
Collapse
X
-
Sprawdziłem pobieżnie przydrożne supermarkety na Śląsku i w Zagłębiu.
Nie ma ani w Auchan, ani w Realu ani w Geancie ( może na razie ).
Jest za to w Carrefourze ( Katowice i Bytom ) w cenie 7,49 zł za zestaw, aczkolwiek niespecjalnie wyeksponowane, więc trzeba uważnie szukać. Choć samo piwo nie zachwyca ( mnie ) ani jakością, ani, nazwijmy to, "aspektem zewnętrznym" ( etykiety + kapsle ) uważam,
że jest całkiem przyzwoite ( zwłaszcza na tle innych wyrobów sygnowanych przez Jabłonowo ) i przy tej cenie ma wielkie szanse
przebić się na rynku.
Przy okazji - jako miłośnik pszeniczniaków jestem pełen szczerego uznania dla Jabłonowa za pomysł.
I jeszcze jedno - skoro jest w Carrefourach, powinno być także w Championach.
Sprawdzę i dam znać.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
No właśnie, jeśli się przyjmie. Na razie dystrybucja jest delikatnie mówiąc fatalna
Comment
-
-
Zauważyliśmy, a jakże. Ale przecież pszenicznego z Kipera nie ma, więc trochę bez sensu jest dyskusja o czymś, czego nie ma. Znacznie lepiej dyskutować o tym, co jest ( vide pszeniczne z Jabłonowa ).
Wychodzi na to, że trzeba by administracyjnie zmienić temat dyskusji.
Najlepszą znaną mi metodą jest takiej zmiany jest DUPA ( czyli Dzięki
Uprzejmości Pana Administratora ).Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
StaryKocur napisał(a)
(...)Wychodzi na to, że trzeba by administracyjnie zmienić temat dyskusji.
Najlepszą znaną mi metodą jest takiej zmiany jest DUPA ( czyli Dzięki
Uprzejmości Pana Administratora ).
Unikaj
Prowokowania
Admina
Dziku
Comment
-
-
Tak się zastanawiam po co robić polskie pszeniczniaki, dlatego że moda na nie jest? Sam lubię piwa pszeniczne i pijam ich dużo (szczególnie w lecie) ale uważam, że polskie browary nie mają szans na robinie tego typu piw na odpowiednim poziomie. Lepiej nich się zajmą piwami, które są bardziej osadzone w naszej tradycji piwowarskiej. A pszenicę zostawią tym, którzy się na tym znają.Last edited by ergie; 2007-08-01, 22:22.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedziTak się zastanawiam po co robić polskie pszeniczniaki, dlatego że moda na nie jest? Sam lubię piwa pszeniczne i pijam ich dużo (szczególnie w lecie) ale uważam, że polskie browary nie mają szans na robinie tego typu piw na odpowiednim poziomie. Lepiej nich się zajmą piwami, które są bardziej osadzone w naszej tradycji piwowarskiej. A pszenicę zostawią tym, którzy się na tym znają.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziDlaczego uważasz, że nasze browary nie mają szans na warzenie piw pszenicznych na odpowiednim poziomie???
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzimogą to robić browary Ukraińskie. Litewskie, Czeskie a nasze nie mogą????
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziI właśnie pszenica to jest powrót do naszej tradycji, co według Ciebie tradycyjnym Polskim piwem jest jasny lager/pilsner?????Last edited by ergie; 2007-08-02, 11:31.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziA jeżeli już się na coś powoływać, to na zarządzenie wojewody krakowskiego Mikołaja Firleja z 1585 r., zabraniający w Polsce warzyć piw z innych surowców niż pszenica.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedziLitwini i Czesi mogą, bo mają wyższą od naszej kulturę techniczną. Ukraińcy robią raczej pszeniczniaki w polskim styluLast edited by kishar; 2007-08-02, 12:29.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedziUkraińcy robią chyba jednak pszeniczniaki w stylu bawarskim a nie polskim a przykładem może być Etalon który w swojej kategorii pokonał bawarskich konkurentów.
Gdzie pokonał?
Kogo dokładnie pokonał? Jeśli Paulanera to się nie dziwię, wszak to pszeniczny Heineken.
A jeśli nawet, to jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Poza tym moja teza jest taka, róbmy to co dobrze potrafimy, polepszając osiągnięcia, a nie eksperymentujmy dla samego eksperymentowania.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
Comment