Narko-piwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Piwo to ma wyłącznie aromat rzeczonej rośliny.
    THC nie rozpuszcza się, z tego co wiem w wodzie, tylko w tłuszczu, dlatego są z nim lody, ciasteczka, czy mleczne koktaile. Piwo z THC byłoby niezwykle trudne, jeśli nie niemozliwe do uzyskania.
    Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
      Jako wynalazek wart spróbowania...
      I tu pozwolę się całkowicie nie zgodzić. To badziew.

Comment

• r1778
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2002.08
        • 32

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sven
        Piwo to ma wyłącznie aromat rzeczonej rośliny.
        THC nie rozpuszcza się, z tego co wiem w wodzie, tylko w tłuszczu, dlatego są z nim lody, ciasteczka, czy mleczne koktaile. Piwo z THC byłoby niezwykle trudne, jeśli nie niemozliwe do uzyskania.
        THC oprócz tłuszczu dobrze rozpuszcza sie i w alkocholu wiec piwo z THC byo by możliwe. Lecz fakt produkowane piwa maja z konopi tylko smak.

Comment

• Chris
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.05
          • 812

Gdzieś zasłyszałem ,że Hemp... nie jest jedynym piwem z dodatkiem ekstraktu z konopii...a na dodatek ,ze są ustalone normy tzn. ile THC może zawierać piwo....a w piwie zawartość tego związku jest śladowa (ale jest).
          chickkiller :)

Comment

Related Topics

Collapse

• cannabeer
            piwo z aromatem kwiatów konopi
            cannabeer
            Szukamy odważnego browaru, który chciałby wypuścić na rynek piwo z tym aromatem.
            Aromat posiadamy jako jedyni w europie, produkt jest oczywiście legalny I zarejestrowany.
            2018-09-28, 17:00
          • Grbuy
            Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
            Grbuy
            Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
            2023-11-30, 20:57
          • e-prezes
            Browar Stu Mostów, The headless horseman
            e-prezes
            Trochę to zaskakujące, że właśnie to piwo dyniowe nosi imię mitycznej postaci znanej z legend i przekazów pisanych czy też już z współczesnej twórczości audiowizualnej. Głowę postać z etykiety puszki piwa posiada i ja jej po wypiciu nie straciłem.
            Piwo ma dość pokaźny baling - 23 stopnie,...
            2022-11-29, 16:41
          • Jaroslav
            "Doradą z musem kucharze usiłowali podbić serca jury"
            Jaroslav
            "Doradą z musem kucharze usiłowali podbić serca jury"

Bili się nie o złotą patelnię, a o prestiż. Dziesięciu najlepszych kucharzy z najbardziej uznanych restauracji zmierzyło się w konkursie na "Wielkopolskiego Kucharza Roku".

...
            2006-09-20, 07:18
          • WojciechT
            Broumov, Opat Cannabis
            WojciechT
            Piwo otrzymane w prezencie od kolegi, który lubi sobie "przypalić" (ja jednak wbrew panującej wśród moich znajomych preferuję stary, dobry alkohol). Nie obiecywałem sobie za dużo po tym piwie, więc się nie zawiodłem. Zapach kapciowaty, szmatowaty, aromat konopi indyjskich na poziomie...
            2015-11-30, 23:15
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...