Na główny temat się nie wypowiadam, bo bym musiał użyć za dużo gwiazdek
Ciekawi, a jednocześnie wk... mnie reklma radiowa warszawskiego koncertu Arahja, gdzie na pierwszym miejscu wymienia się Browary Warszawskie.
Kołnieżyki z Heńka szykują nam kalkę działań Carlusia we Wrocławiu. Naprawdę bym się nie zdziwił gdyby Królewskie z Warki przemianowane zostało na Warszawskie Królewskie lub coś w tym guście
slavoy napisał(a) Na główny temat się nie wypowiadam, bo bym musiał użyć za dużo gwiazdek
Ciekawi, a jednocześnie wk... mnie reklma radiowa warszawskiego koncertu Arahja, gdzie na pierwszym miejscu wymienia się Browary Warszawskie.
Kołnieżyki z Heńka szykują nam kalkę działań Carlusia we Wrocławiu. Naprawdę bym się nie zdziwił gdyby Królewskie z Warki przemianowane zostało na Warszawskie Królewskie lub coś w tym guście
Na wrocławskim Ratuszu pojawiła się duża reklama rozwieszona na rusztowaniach. Przedstawia ona butelkę "Piasta" "wrocławskiego"; obok napis, że Piast sponsoruje remont Ratusza.
No i w ogródku Piwnicy Świdnickiej, knajpy Piasta, zamiast parasoli Piasta są już parasole Carlsberga ...
Mówię Ci Slavoy - będzie tak, że dalej posługiwali się będą nazwą Królewskie, Browary Warszawskie ...
To że Krlłewskie jako marko będzie dalej występować było wiadomo i można to w ostateczności jakoś przeżyć, ale powoływanie się na trupa w postaci Browarów Warszwskich jest ciężkim przgięciem.
Nieistniejący zakład sponsoruje imprezę. Ciekawoska...
Witam Was Kochani!
Jestem wśród Was nowy, ale piwo kocham od dziecka. Będzie tegp ze 40 lat miłowania. Niestety dane mi jest byc świadkiem wielu upadków. Teraz kolej na Warszawskie i Piasta. Z bólem przyznaje , że na Królewskie mówiło sie kiedyś k....wskie. Ale nic to. Umarło grodziszcze, czy ktoś pamieta? Krotoszyn zamkniety. Pelsnera ważą w Polsce...K..a! co sie dzieje!! Wszystko z czasem robione będzie jak cały heniek, carluś i inne śmiecie z surogatów niemieckich i róznic sie będzie tylko etykietą. I to są chwile kiedy mam ochote poprzeć LPR, choć ich nie znoszę!!! a gdzie smaki regionów?? Gdańskiego tez nie ma!!
Co się dzieje ? Za 5 lat będziemy mieć w kraju tylko 2-3 wielkie koncerno-browary i ..... 5.000 małych browarów domowych Za 10 lat kilkadziesiąt domowych browarów stanie się małymi okręgowymi mikrobrowarami, za którymi ludzie będą szaleć ! Koncerny dostaną po du**e, gdyż jakość i smak piwa dostępnego regionalnie będzie po stokroć lepsza.
Kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada, Panie Heniek
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
CarlBerg napisał(a) Za 10 lat kilkadziesiąt domowych browarów stanie się małymi okręgowymi mikrobrowarami, za którymi ludzie będą szaleć ! Koncerny dostaną po du**e, gdyż jakość i smak piwa dostępnego regionalnie będzie po stokroć lepsza.
Gdzieś wyczytałem, że statystycznie co 5 piwo wypijane w Stanach, pochodzi z browarów domowych.
I im więcej oglądam ich stron temu tematowi poświęconemu, to co raz bardziej w to wierzę
Gdzieś wyczytałem, że statystycznie co 5 piwo wypijane w Stanach, pochodzi z browarów domowych
I nie tylko w Stanach.
KIlka dni temu miałem okazję rozmawiać z człowiekiem, który parę lat temu wyjechał do Australii. To zjawisko tam też występuje, a on sam robi piwo z gotowców. Krzyż na drogę heńkowi i innym...
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
grzeber napisał(a) Dzisiaj rano słyszałem w radio, że rozpoczyna się proces spadkobierców Haberbuscha i Schilego o prawa własności do browaru.
Czy ktoś wie coś więcej
To może dlatego tak szybko podjęli decyzję o zamknięciu browaru i likwidacji produkcji? Szybciutko zamkną, budynki wyburzą, a potem spadkobiercom pokażą pustą parcelę - a kuku! teraz się procesujcie ... !
Comment