Jestem zdania, że trzeba skończyć z tymi lamentami nad Browarem Warszawskim. Ile może trwać ta żałoba?
Koniec... Browaru Warszawskiego
Collapse
X
-
Hannibal napisał(a)
Jestem zdania, że trzeba skończyć z tymi lamentami nad Browarem Warszawskim. Ile może trwać ta żałoba?Last edited by becik; 2004-07-06, 12:18.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Choć nie byłem jakoś specjalnie związany z tym browarem, to jednak szanuję uczucia innych. Chodzi mi tylko o umiar.
Ja np. byłem bardzo związany z minibrowarem Soma, bo tam po raz pierwszy poznałem smak prawdziwego piwa i spędziłem tam sporo czasu. Ale żeby tym epatować?"All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Hannibal napisał(a)
Choć nie byłem jakoś specjalnie związany z tym browarem, to jednak szanuję uczucia innych. Chodzi mi tylko o umiar.
Ja np. byłem bardzo związany z minibrowarem Soma, bo tam po raz pierwszy poznałem smak prawdziwego piwa i spędziłem tam sporo czasu. Ale żeby tym epatować?pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
macmon napisał(a)
1. Co każe Ci wątpić w warszawskość Legii? CWKS Legia jest obecna w Warszawie już prawie 90 lat, stadion Legii przy Łazienkowskiej stoi tu od lat dwudziestych XX wieku, a Ty wątpisz w warszawskość Legii? Jeśli coś piszesz, to najpierw zastanów się, czy nie propagujesz nieprawdy.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
I oczywiście caaała drużyna to rodowici WarszawiacyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Żałoba
Hannibal napisał(a)
Jestem zdania, że trzeba skończyć z tymi lamentami nad Browarem Warszawskim. Ile może trwać ta żałoba?
Żałoba i pamięć po śp. trwa tyle ile pamięć o NIM tkwi w umysłach ludzkich.
Biorąc pod uwagę JEGO ponad 160-letnią tradycję, a 158-letnią tradycję od czasów "H i S" włączając w to przeplatające się historie miasta i browaru oraz ludzi, których ten zakład był żywicielem to mamy o CZYM mówić......Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
becik napisał(a)
chodzi o klub, a nie o zawodnikówpułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
pulas napisał(a)
Bogiem a prawdą - Legia to klub wojskowy, a nie warszawski. Chciałem tylko przypomnieć, że nie został założony w Warszawie, tylko został do Warszawy przeniesiony.
Comment
-
-
pulas napisał(a)
Bogiem a prawdą - Legia to klub wojskowy, a nie warszawski. Chciałem tylko przypomnieć, że nie został założony w Warszawie, tylko został do Warszawy przeniesiony.
W następnym roku został przeniesiony do Warszawy gdzie juz rozegrali swój pierwszy mecz.
Dla Ciebie Legia może być wołyńska czy aztecka, dla mnie Legia jest warszawska.
ps. a jak wojskowy to nie może już być warszawski???
Wracajac do tematu, udało mi sie dziś dokupić na zimne wieczory porterka z Grzybowskiej, są juz z ostaniej partii (listopad 04)Last edited by becik; 2004-07-06, 16:48.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
robox napisał(a)
Czyli jednak ten prawdziwy warszawski klub to Polonia (muszę szwagrowi to przypomnieć ).
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
Tak i to,że kibice Legii mieszkają na peryferiach miasta i w okolicznych miejscowościach,a na mieście rządzi tylko PoloniaCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
Comment