hej witam wszystkich, jestem nowy w tym serwisie. Mam pytanie czy wieciemoże jak wygląda szklanka - pokal, po prostu szkło do piwa pszenicznego?
jak wygląda szkło do piw pszenicznych?
Collapse
X
-
Skoro już wiesz, Młody Człowieku, jak rzeczone szkło wygląda, to powinieneś również wiedzieć, że cieszy się ono dużym wzięciem u kolekcjonerów. Osobieście znam kilku Forumowiczów, którzy mają niezłego hopla na jego punkcie. Niektórzy nawet z przerzutką.
( Ciekawe, czy nożyce się odezwą ? )Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Krzych15 napisał(a)
A ciekawe czy "marianek" pił takowe piwo,jak tak to powinni mu podać w odpowiednim szkle,chyba że zdziwił sią że dostał taką szklanicę.
Comment
-
-
hmmmmm a mnie się wydawało, że klasyczna szklaneczka do pszeniczniaka wygląda takLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
ano jest to jedna z wielu wariacji. ale podstawa zawsze ta sama w przypadku szkła do pszenicy typu bawarskiego - wąskie u dołu rozszerzające się ku górze.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Last edited by iron; 2004-06-24, 14:45.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ach, chętnie bym się Mafar zgłosiła do Ciebie po tą szklaneczkę, bo ja osobiście posiadam jeno 6 szklanic Maisel's, ale mam dług wdzięczności z giełdy żywieckiej u Małejżonki i jeśli chcesz im zbyć to zacne szkiełko, to niestety, muszę im ustąpić miejsca....
Serce boli....
Comment
-
Comment