Sprawdz tutaj, może znajdziesz odpowiedz na pytanie !
Mętność piwa jęczmiennego.
Collapse
X
-
własnie piję królewskie z Ciechanowa, jest tak klarowne i przejrzyste jak kryształ, więc o co tu chodzi?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
No zależy od partii piwa. Możliwe ,że w pewnej parti (jak u mnie w przypadku Rycerza) jest po protsu lekko spartolona. W końcu przy produkcji zawsze może pójść coś nie tak. Przy małych browarach,gdzie sprzęt jest stary to myślę,że jest to możliwe."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
no to chyba Ciechanów przykro mi to mówić "rozbiera się na chlewiki"
Jak po wznowieniu produkcji robili piwo niepasteryzowane to nie zdarzyło mi się ani razu aby było zepsute, skwaśniałe, mętne, każda butelka była dla mnie poezją, teraz, kiedy pasteryzują zastanawiam się czy kupować to piwo czy inne mając wybór. Widzę, że niestety Gambrynus grzebie powoli to co sam na początku wypracował, żałuję, że nie będzie taki sam jak był kiedyś. Gdzie się podziało to aromatyczne, pełne w smaku niepasteryzowane piwo które sprawiało mi tyle radości? Którego, co najważniejsze byłem pewien.
Tak nierównego browaru dawno nie piłem.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Odp: Kegi
Krzysztof
Mam pytanie czy Twoje życie prywatne również toczy sie według jakiejś Polskiej Normy.
Jak będziesz tak rozumował to nigdy nie wymyślisz nic oryginalnego.
I jeszcze chciałbyś zakazać produkcji niefiltrowanych pilsów. Dobrze, że nie pracujesz w jakiejś policji albo rządzie bo np. browar Amber już musiałby się Ciebie bać. Nie wiem czy pracujesz w jakimś browarze, ale mam nadzieję, że w przyszłości nie będziesz miał wpływu na to jakie piwa robi się w Polsce.Last edited by Oskarx; 2004-07-19, 10:29.
Comment
-
-
OskarzeX, Krzystzof zdaje się chce rozróżnić tu dwie rzeczy:
1) pilsy jeśli nie są w postaci niefiltrowenj powinny być idealnie klarowne
2) pilsy, których się nie filtruje z założenia - nie są przedmiotem tego tematu
i jeszcze uwaga ogólna do uczestników dyskusji - proszę nie atakować innych osób a merytorycznie podchodzić do tematu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
OskarzeX, Krzystzof zdaje się chce rozróżnić tu dwie rzeczy:
1) pilsy jeśli nie są w postaci niefiltrowenj powinny być idealnie klarowne
2) pilsy, których się nie filtruje z założenia - nie są przedmiotem tego tematu
i jeszcze uwaga ogólna do uczestników dyskusji - proszę nie atakować innych osób a merytorycznie podchodzić do tematu.
Może rzeczywiście trochę wyjechałem poza temat.
Ale przecież Amber Red Mocny to pils a Krzysztof napisał "Piwa typu Pils nie klarowane nie spełniają wymagań Polskiej Normy i powinny być wycofane ze sprzedaży."
Nie ważne czy z butelki czy z KEGa.
Po prosu denerwuje mnie takie podejście do sprawy.
Comment
-
-
Piwa jeśli są filtrowane i mimo to nieklarowne powinny być wycofane ze sprzedaży. Piwo może być zepsute i niespełniać wymagań dotyczących bezpieczeństwa produktu spożywczego!
Piwa niefiltrowane to osobny temat."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Klarowność
Oskarx napisał(a)
Ja nikogo nie atakuje - po prostu zawsze wale prosto z mostu
Może rzeczywiście trochę wyjechałem poza temat.
Ale przecież Amber Red Mocny to pils a Krzysztof napisał "Piwa typu Pils nie klarowane nie spełniają wymagań Polskiej Normy i powinny być wycofane ze sprzedaży."
Nie ważne czy z butelki czy z KEGa.
Po prosu denerwuje mnie takie podejście do sprawy.
Napisałem ze piwa "nie klarowne" a nie klarowane. To róznica i to zasadnicza. Dla mie nie "nie klarowne" to piwa tak jak opisałem wcześniej z wadą.
Pilsy nie klarowane nie są przemiotem dyskusji bo nie o to tu chodzi. Pisałem o piwach wadliwych.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment