Piwo bezalkoholowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szarpik
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.02
    • 676

    #31
    dzis piłem Bavarie , jest beznadziejna
    WWW.EKSTRAKLASA.NET

    Comment

    • pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

      #32
      Dzisiejsza "Rzeczpospolita" przypomina, że browary produkujące piwo "bezalkoholowe" mają czas do 14 czerwca na zmianę jego receptury. 27 kwietnia 2001r. w ustawie o wychowaniu w trzeźwości zawarto bowiem nową definicję wyrobu bezalkoholowego. Od najbliższego piątku napojem bezalkoholowym staje się wyrób zawierający maksymalnie 0,5% alkoholu etylowego. Wszystko co ma więcej jest napojem alkoholowym. Przypomnijmy, że obecnie piwo "bezalkoholowe" może zawierać 3 razy więcej alkoholu czyli do 1,5%.
      Pijąc dzisiejsze piwo "bezalkoholowe" już po 3 butelkach (to oczywiście zależało od organizmu) można było mieć we krwi powyżej 0,2 promila alkoholu. Było się wówczas w stanie "po spożyciu alkoholu" ze wszelkimi tego konsekwencjami. Teraz tych butelek trzeba będzie wypić 9. I to w miarę szybko, aby alkohol z pierwszych butelek nie uległ rozkładowi zanim wypijemy kolejne.

      Comment

      • szarpik
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2002.02
        • 676

        #33
        Dzisiaj w markecie zauważyłwm bezalkoholowego Żywca , który zmienił po prostu nazwę na niskoalkoholowy ))))))))))
        WWW.EKSTRAKLASA.NET

        Comment

        • baklazanek
          † 2014 Piwosz w Raju
          • 2001.08
          • 3562

          #34
          Politykom to się nudzi. Wzięli by się za jakieś ważne sprawy ale niestety wolą wyżywać się na piwie Ciekawe co będzie z piwkami które mają stare dane na etykietach i nie zostaną sprzedane na czas? Chyba właściciele sklepów sami nie opróżnią całego towaru heh.

          Comment

          • paveuek
            Porucznik Browarny Tester
            • 2001.09
            • 415

            #35
            pieczarek napisał(a)
            Dzisiejsza "Rzeczpospolita" przypomina, że browary produkujące piwo "bezalkoholowe" mają czas do 14 czerwca na zmianę jego receptury.
            To chyba jakieś kolejne "wspaniałe" standardy europejskie

            Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
            Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              #36
              pieczarek napisal/a
              Przypomnijmy, że obecnie piwo "bezalkoholowe" może zawierać 3 razy więcej alkoholu czyli do 1,5%.
              Pijąc dzisiejsze piwo "bezalkoholowe" już po 3 butelkach (to oczywiście zależało od organizmu) można było mieć we krwi powyżej 0,2 promila alkoholu. Teraz tych butelek trzeba będzie wypić 9. I to w miarę szybko, aby alkohol z pierwszych butelek nie uległ rozkładowi zanim wypijemy kolejne.
              Ile się teraz będzie musiał namordować amator bezalkoholowego, żeby się narąbać.

              Comment

              • djot
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2001.05
                • 621

                #37
                szarpik napisal/a
                Dzisiaj w markecie zauważyłwm bezalkoholowego Żywca , który zmienił po prostu nazwę na niskoalkoholowy ))))))))))
                Na kapslu napis też sie zmienił.

                Comment

                • pjenknik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.08
                  • 3388

                  #38
                  pjenknik napisał(a)
                  Ja piłem czeski "Birell" pivo pro rzidice, czyli dla kierowców.
                  Nie jestem zchwycony, miałem wrażenie, że piję piwo do którego ktoś wlał wody.
                  Produkuje to piwo browar Radegast. Oprócz smaku nieciekawego ma też zapach jakby stało 4 godziny w kuflu. Ma 0,5% alkoholu.
                  Last edited by pjenknik; 2002-06-13, 09:25.
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                  Comment

                  • grzech
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.04
                    • 4592

                    #39
                    Birell

                    Jak mniemam robione jest na licencji szwajcarskiej.

                    Comment

                    • pjenknik
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.08
                      • 3388

                      #40
                      Oczywiście, ze na licencji szwajcarskiej
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #41
                        ART napisal/a
                        aktualnie w Polsce za piwo bezalkoholowe uważa się piwo, które ma poniżej 0,5 % alc. vol.
                        Rybnicki ciemniak, zakupiony w Żywcu - 0,5% (przynajmniej tak głosi etykieta). W smaku bdb i zdaje się mniej słodki niż Karmi.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • adam16
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.02
                          • 9865

                          #42
                          Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego z Rybnika. Teraz szukam usilnie, ale jeszcze nie znalazłem.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                          Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #43
                            My też nie wiedzieliśmy, tylko Marco chciał przerobić Sławka na Slavoya i szukali czegoś odpowiedniego

                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • jacek
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2001.08
                              • 210

                              #44
                              Proponowałbym tych napojów bezalkoholowych nie nazywać piwem, bo piwem nie są tylko napojami chłodzącymi.

                              Comment

                              • adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9865

                                #45
                                Moim zdaniem, stety czy niestety, są to jednak piwa.
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                                Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X