dzis piłem Bavarie , jest beznadziejna
Piwo bezalkoholowe
Collapse
X
-
-
Dzisiejsza "Rzeczpospolita" przypomina, że browary produkujące piwo "bezalkoholowe" mają czas do 14 czerwca na zmianę jego receptury. 27 kwietnia 2001r. w ustawie o wychowaniu w trzeźwości zawarto bowiem nową definicję wyrobu bezalkoholowego. Od najbliższego piątku napojem bezalkoholowym staje się wyrób zawierający maksymalnie 0,5% alkoholu etylowego. Wszystko co ma więcej jest napojem alkoholowym. Przypomnijmy, że obecnie piwo "bezalkoholowe" może zawierać 3 razy więcej alkoholu czyli do 1,5%.
Pijąc dzisiejsze piwo "bezalkoholowe" już po 3 butelkach (to oczywiście zależało od organizmu) można było mieć we krwi powyżej 0,2 promila alkoholu. Było się wówczas w stanie "po spożyciu alkoholu" ze wszelkimi tego konsekwencjami. Teraz tych butelek trzeba będzie wypić 9. I to w miarę szybko, aby alkohol z pierwszych butelek nie uległ rozkładowi zanim wypijemy kolejne.
Comment
-
-
Dzisiaj w markecie zauważyłwm bezalkoholowego Żywca , który zmienił po prostu nazwę na niskoalkoholowy ))))))))))
Comment
-
-
pieczarek napisał(a)
Dzisiejsza "Rzeczpospolita" przypomina, że browary produkujące piwo "bezalkoholowe" mają czas do 14 czerwca na zmianę jego receptury.
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
pieczarek napisal/a
Przypomnijmy, że obecnie piwo "bezalkoholowe" może zawierać 3 razy więcej alkoholu czyli do 1,5%.
Pijąc dzisiejsze piwo "bezalkoholowe" już po 3 butelkach (to oczywiście zależało od organizmu) można było mieć we krwi powyżej 0,2 promila alkoholu. Teraz tych butelek trzeba będzie wypić 9. I to w miarę szybko, aby alkohol z pierwszych butelek nie uległ rozkładowi zanim wypijemy kolejne.
Comment
-
-
pjenknik napisał(a)
Ja piłem czeski "Birell" pivo pro rzidice, czyli dla kierowców.
Nie jestem zchwycony, miałem wrażenie, że piję piwo do którego ktoś wlał wody.Last edited by pjenknik; 2002-06-13, 09:25.
Comment
-
-
Oczywiście, ze na licencji szwajcarskiej
Comment
-
-
ART napisal/a
aktualnie w Polsce za piwo bezalkoholowe uważa się piwo, które ma poniżej 0,5 % alc. vol.
Comment
-
-
Nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego z Rybnika. Teraz szukam usilnie, ale jeszcze nie znalazłem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
My też nie wiedzieliśmy, tylko Marco chciał przerobić Sławka na Slavoya i szukali czegoś odpowiedniego
Comment
-
-
Moim zdaniem, stety czy niestety, są to jednak piwa.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment