Oki , więcej nie będziemy
Piwo bezalkoholowe
Collapse
X
-
Nie rozumiem marudzenia ze bezalkoholowe to nie piwo i ze nie jest tak dobre jak swiezy 4procentowy Urquell lany z kija w lato. Nie jest bo nie po to zostalo stworzone. Wymyslono je po to zeby taki koles jak ja, jadacy autem, wozacy zone na imprezy mogl siedziec w knajpie i nie byc zdany na cole czy paskudne soczki. A temat odswiezylem tez z tego powodu ze lekarz zabronil mi picia codziennie piwa i ograniczenia sie do 2-3 w tygodniu (biore leki ktore nie moga sie laczyc z alkoholem). Dla mnie to jakby sie swiat zawalil ale powiem wam ze jechanie wieczorem na lechach free nie jest takie straszne a planuje w NRDowie kupic skrzynke bittburgerow, ktore smakuja lepiej niz niejedno voltazowe piwo z naszego pieknego kraju. Szkoda tylko ze u nas, a szczegolnie w knajpie, nie mozna kupic 0,5l
Comment
-
-
W Szczecinie to masz też jeszcze całkiem zgrabne inne niemieckie butelkowe bezalkoholowe u Pivarii na Lelewela. Chyba Krombachera jeśli pamięć nie płata mi figla.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
racja jest Pivaria, musze tam w koncu wpasc i nawalic sie tym Krombacherem free ech na co mi przyszlo, dobrze ze nie mam wogole zakazu picia alkoholu tylko jego ograniczenie.
Doszly mnie sluchy ze jest gdzies w Polsce pszeniczniak bezalko ale na ile to fakt i jak tam z jego dostepnoscia to moze ktos z forumowiczow bedzie wiedzial
Comment
-
-
Jeśli chodzi o bezalkoholowego pszeniczniaka to pewnie słyszałeś o Franziskanerze. Ja to piwo kupowałem jakiś czas temu w Löcknitz w hurtowni A-Z lub w Realu w Schwedt - dokładnie nie pamiętam. Smakiem tego piwa byłem mocno rozczarowany, ale w Twoim przypadku to pewnie "lepszy rydz niż nic".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziDoszly mnie sluchy ze jest gdzies w Polsce pszeniczniak bezalko ale na ile to fakt i jak tam z jego dostepnoscia to moze ktos z forumowiczow bedzie wiedzial
Comment
-
-
Pyraser jeszcze gdzieś mi przemknął przed oczyma.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment