Zapomniałem powiedzieć jeszcze o Toffi!!!. Było wyśmienite
Piwo bezalkoholowe
Collapse
X
-
adam16 napisal/a
Ten Kasztelan to smakował jak prawdziwe, rasowe piwo. Ale już go nie widzę w sklepachTYLKO HEINEKEN
Comment
-
-
Specjalnie na potrzeby tematu wipiłem dziś bezalkoholowy Żywiec . Zapach w miarę piwny , kolorek klarowny , ale trochę zbyt przejrzysty , pianka ok , w smaku wyczuwalny wyrażnie kwaskowy posmak ,wie ktoś z kąd on się bierze????? Werdykt
3 , powiedzmy że da się wypić , ma ktoś namiary na poznański sklep sprzedający bezalkoholową Warkę??
A co do KARMI to ma on 1.2% , dokładnie tyle co bezalkoholowe i jest naprawdę bardzo dobre
Comment
-
-
booliczek napisal/a
Ale piwo wciąż można kupić w paru sklepach w Warszawie. Bezalkoholowy Kasztelan był naprawdę dobry.
Ja go jeszcze nigdy nie widziałem, a chętnie bym spróbował.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
aktualnie w Polsce za piwo bezalkoholowe uważa się piwo, które ma poniżej 0,5 % alc. vol.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
granica 0,5% to wedle ustawy. jak jest w rzeczywistości to już inna sprawa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jeżeli z minimalną ilością alkoholu ( czytaj bezalkoholowe) to tylko ciemne! Karmi jak najbardziej. Zimne , na szybkiego i z beknięciem.
Jasne bezalkoholowe smakuje mi jak siódma dolewka do kawy.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Odgrzewam troche stary temat ale mam pytanie. Jak to sie robi ze piwo jest bezalkoholowe? Jak sie 'pozbawia' piwo procentow? Czy to jest jakis ekstrakt ktory sie rozpuszcza w wodzie czy co innego. Bede wdzieczny za naswietlenie sprawy.
Wartburg
Comment
-
-
Gdzieś na forum już o tym było. Ale nie mam sił by szukać.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
ściągnij sobie nr 10, tam jest trochę o tym- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ja piłem czeski "Birell" pivo pro rzidice, czyli dla kierowców.
Nie jestem zchwycony, miałem wrażenie, że piję piwo do którego ktoś wlał wody. Podobnie z Żywcem.
Natomiast okocimskie "Karmi" to rewelacja. Podobnie jak holenderskie "3 horses".
Pamiętam jeszcze "Kuracyusz" chyba z Tych?
Comment
-
-
Piwo "KARMI" jest dobre i przypomina podpiwek domowy.
Lepszy był "Podpiwek" z Piasta , lecz przepadł.
Kupowałem ostatnio bezalkoholowe z Żywca. Całkiem dobre , chociaż przy upale każdy zimny napój wydaje się dużo lepszy.
Natomiast nie polecam duńskiego "FAXE" - bezalkoholowego.
Comment
-
-
Widzę, że dużo osób wspomina piwka Karmi i Toffi, które jak orka wcześniej zauwarzył są ciemniakami i do tematu nie powinne należeć.
Ale jak już się tu wkręciły to przypomne co nie którym pyszny produkt Dojlidy o nazwie Karmel. Jest to wyśmienity ciemniak, który idealnie gasi pragnienie w upalne dni, no i pozwala na prowadzenie samochodu, naturalnie pod warunkiem, ze się nie wypije dwóch skrzynek
Jeszcze jedna śmieszna rzecz o piwach bezalkoholowych, jak ART zauwarzył powinny one mieć do 0,5%-są u nas takie piwa?Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy
Comment
-
Comment