Piwo bezalkoholowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gumball
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.06
    • 119

karmi

ostatnio sprobowalem Karmi z Okocimia i nawet przypadł mi do gustu choć to zupełnie inne piwo niz te normalne które pije regularrnie. Jesli jest dobrze schłodzone to na rozpoczęcie upalnego dnia nadaje sie wrecz znakomicie
    piwo - to lubię!

Comment

• szarpik
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.02
      • 676

Ostatnio pierwszy raz w życiu trafiłem na reklamę KARMI w tv.
      I to w godzinach połodniowych co swiadczy o tym że bez przeszkód można je zaliczać do piw bezalkoholowych z czy m niektórzy forumowicze się nie zgadzają
      WWW.EKSTRAKLASA.NET

Comment

• And69
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 1487

Szarpik napisał :
        I to w godzinach połodniowych co swiadczy o tym że bez przeszkód można je zaliczać do piw bezalkoholowych z czy m niektórzy forumowicze się nie zgadzają

Zgadza się jest to piwo bezalkoholowe , od 14 czerwca została zmieniona zawartość % z 1,2 do 0,5

Comment

• And69
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 1487

A co powiecie na takie wynalazki jak Warka Strong bezalkoholowa , Okocim Mocne lub inne piwa mocne . Wiem że były to wytwory ze względu na prawo , ale samo połączenie słów mocne , strong itp z wyrazem bezalkoholowe brzmi idiotycznie .

Comment

• szarpik
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2002.02
            • 676

Osobiście się z tym nie spotkałem , ale słyszałem (czytaj czytałem na forum ) o takich wynalazkach
            WWW.EKSTRAKLASA.NET

Comment

• And69
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 1487

Akurat do Okocimia Mocnego mam dostęp ale nie miałem odwagi go spróbować.

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19276

bezalkoholowe??

ART napisał(a)
                granica 0,5% to wedle ustawy. jak jest w rzeczywistości to już inna sprawa.
                kiedy weszła ustawa specjalnie czytałem ją i widniałą tam granica 1,2 %. wiekszość tzw. piw bezalkoholowych piw właśnie taki voltaż posiadały. czyżby się coś zmieniło?? z tego co wiem Karmi obniżyło procent do 0,5. jeśli tak to jest to gruba przesada, bo zjedzenie jabłka może podnieść zawartość alkoholu we krwi wiecej niż niejedno bezalkoholowe piwo.
                a swoją drogą piwo, w moim mniemaniu nie musi zawierać alkoholu - nie prowadzę pojazdów mech. więc nie z nich korzystam, ale w pewnych przypadkach jest to niezłe dobrodziejstwo.

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Re: bezalkoholowe??

e-prezes napisal/a

zjedzenie jabłka może podnieść zawartość alkoholu we krwi wiecej niż niejedno bezalkoholowe piwo.
                  Jakim sposobem?
                  Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2002-07-04, 12:14.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23984

dzięki fermentacji...
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Nie wierzę - tak szybko by fermentowało?

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23984

no nie wiem co masz na myśli poprzez "tak szybko". jednakże musiało by to być raczej więcej niż jedno jabłko.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

'Tak szybko', czyli zanim zostanie strawione. Podczas robienia wina fermentacja następuje po ładnych paru godzinach i to przy wydatnej pomocy drożdży i pożywki.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23984

no dobrze, ale w przypadku wina drożdże wytwarzają dużo więcej alkoholu (wino ma w końcu średnio trochę ponad 10% alc.)
                            może nie jestem ekspertem ale sądzę że 0,5% alc. w fermentującym winie na pewno dość szybko powstanie i to bez wielkiego zangażowania drożdży.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Z chęcią dokonałbym testu, tylko nie mam odpowiedniego oprzyrządowania.

A tak w ogóle, to alkohol powstały ze zjedzonego jabłka (lub jabłek) jest raczej nie do wykrycia przez policjanta na drodze - przecież balonik nic nie wykaże.

Comment

• And69
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.06
                                • 1487

Alkomat raczej nie powinien wykazać , ale balonik wykazywał .
                                Całe szczęście że przeszły one już do historii

Comment

Przetwarzanie...
                                X