W czerwcu spędziłem 10 dni nad Morzem Czarnym. Za bazę noclegową obrałem sobie Słoneczny Brzeg. Ta typowa letniskowa miejscowość ma do zaoferowania wiele atrakcji wszelkiej maści turystom. Piękna plaża licząca sobie 8 km długości i do 100 m szerokości, ok. 600 knajp i inne atrakcje, których jest tak wiele, ze nie sposób ich wszystkich wymienić zaspokoją wymagania nawet najbardziej wymagających turystów kochających morze i lubiących spędzić miły wieczór w sympatycznej knajpce.
Także piwosze i miłośnicy birofilii znajdą tu coś dla siebie. W knajpach leja przede wszystkim bułgarskie piwa. Królują Kamenitza z Plovdivu, Szumensko Pivo z Szumenu, MM z Warny, Zagorka ze Starej Zagory, Astika z Haskova i Burgasko z Burgas. Gdzieniegdzie mozna spotkac inne piwa z tych browarow i piwa niemieckie. Wszedzie pelno jest tez Amstela rozlewanego (a moze warzonego-tego nie udalo mi sie ustalic) w Starej Zagorze.
cdn.
Także piwosze i miłośnicy birofilii znajdą tu coś dla siebie. W knajpach leja przede wszystkim bułgarskie piwa. Królują Kamenitza z Plovdivu, Szumensko Pivo z Szumenu, MM z Warny, Zagorka ze Starej Zagory, Astika z Haskova i Burgasko z Burgas. Gdzieniegdzie mozna spotkac inne piwa z tych browarow i piwa niemieckie. Wszedzie pelno jest tez Amstela rozlewanego (a moze warzonego-tego nie udalo mi sie ustalic) w Starej Zagorze.
cdn.
Comment