Marusia napisał(a) Ok, no to tak przy okazji proszę o uświadomienie mnie, z czego jest podpuszczka
Kidyś podpuszczkę uzyskiwano, susząc i proszkując żołądki młodych cieląt (stąd ten "wywar"). Teraz robotę odwalają odpowiednio zmodyfikowane mikroorganizmy.
Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
W składzie między innymi: płatki ryżowe, herbata Genmaicha 0,1% (zielona herbata, prażony ryż), bezpośrednio tłoczony sok z imbiru i bezpośrednio tłoczony sok z cytryny
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - niewiele....
Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...
Ciekawe czy wedle "tekstu" utworu "Być jak Robert Makłowicz" wykonawcy kryjącego się pod pseudonimem I_V_O, da się coś ugotować. Tak się zastanawiałem, czy nie napisać o tym w temacie Muzyka przy piwku .
Comment