Gdy jakiś czas temu dowiedziałem sie o planach przeniesienia produkcji portera do Cieszyna byłem mocno przyłamany. Ale zwrócono moją uwagę na fakt iż dzięki temu zabiegowi jeszcze bardziej zmniejszyła się obawa o zamknięcie Browaru w Cieszynie a to już chyba dobra wiadomosć
Cieszyński Porter
Collapse
X
-
-
marcopolok napisał(a)
a własnie że nie
A tak poważniej - nie można było wypuścić tego portera z Cieszyna pod nową nazwą? Ale jak by nie było, to chętnie spróbuję, o ile oczywiście z jego dostępnością nie będzie tak jak z Brackim ...Comment
-
A czy przewidziana jest również wersja "z kija"??Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
breslauer napisał(a)
Wiesz co Zythum? Ja też sądzę, że to właśnie oznacza przeniesienie produkcji. A moim zdaniem oznacza to jeszcze, że palarka słodu w browarze żywieckim idzie do odstrzału, bo zdaje się, że działała ona tylko na potrzeby produkcji Portera Żywieckiego ...Comment
-
Odp: Cieszyński Porter
Żywiec napisał(a)
Już na dniach rynek polskich porterów wzbogaci się o piwo z Browaru w Cieszynie. Paramatry technologiczne klasyczne dla bałtyckich porterów czyli 22 Blg, 9,8% alk. Butelka firmowa Grupy Żywiec 0,5 ltr (zwrotna), etykieta jak na Porter Żywiecki lecz w większym formacie, odpowiednim dla pojemności naczynia. Informacja o producencie (Bracki Browar Zamkowy) i miejscu rozlewu (Browar Żywiec) znajduje się na kontretykiecie.
Znając efekty piwowarskie z Cieszyna, wrażenia smakowo-zapachowe zapewnione!!!
Jedna nazwa, różne miejsca.OskarComment
-
marcopolok napisał(a)
Gdy jakiś czas temu dowiedziałem sie o planach przeniesienia produkcji portera do Cieszyna byłem mocno przyłamany. Ale zwrócono moją uwagę na fakt iż dzięki temu zabiegowi jeszcze bardziej zmniejszyła się obawa o zamknięcie Browaru w Cieszynie a to już chyba dobra wiadomosćComment
-
celt_birofil napisał(a)
A czy przewidziana jest również wersja "z kija"??bez brody...Comment
-
czy ten porter będzie mial jak brackie zasięg lokany czy będzie jednak ogólnopolski?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
W razie czego będziemy "podsyłać" zainteresowanymNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Skoro już powstał ten temat to przynajmniej już wszystko oficjalnie.
(....)
Jak była organizowana wycieczka do Browaru Zamkowego podczas Giełdy Żywieckiej w tankach porterek już był do wypicia. A my nic nie wiedzieliśmy?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
mwa napisał(a)
(....)
Jak była organizowana wycieczka do Browaru Zamkowego podczas Giełdy Żywieckiej w tankach porterek już był do wypicia. A my nic nie wiedzieliśmy?bez brody...Comment
-
marcopolok napisał(a)
Ano porterek był w tankach ale do degustacji z racji swojej "niepełnoletności" sie jeszcze nie nadawał
Zatem cierpliwie czekajmy na pojawienie się tegoż porterka na półkach sklepowych - miejmy nadzieję, że w całym kraju.Comment
Comment