Brak możliwości zakupu na wynos piwa w "Brovarii" oraz obsługa w tym browarze restauracyjnym.
Piwne rozczarowanie A.D. 2004
Collapse
X
-
-
1. Kolejne zamknięcia browarów
2. Zniknięcie sklepiku piwnego z ul kwiatowej w Poznaniu
3. źle przechowywane przez co zepsute całe partie piwa z Grudziądza
Comment
-
-
zamierzałem poczekać do końca roku, ale chyba już nic tragicznie rozczarowującego się nie zdarzy...
1. ceny piw importowanych po wejściu do UE - ani trochę niższe - skandal!;
2. brak dobrej polityki na rynku piwa i w konsekwencji zamknięcia małych browarów i bezsmakowa konsolidacja molochów;
3. brak prawdziwych koźlaków do smakowania.
Comment
-
-
Teraz mogę jeszcze dodać:- zamknięcie licznych browarów (z powodu durnych przepisów o składach podatkowych lub działań grupy trzymającej Żywca)
- a co za tym idzie zniknięcie Portera Królewskiego
- brak obniżki akcyzy na piwo
- Soma: niereaktywacja
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
1. Ciągły brak browaru restauracyjnego w Warszawie (chyba jedyna stolica w UE bez browaru w ogóle) oraz mikra obecność takich browarów w Polsce
2. Nie będzie już prawdziwego portera warszawskiego (heineken jeszcze za to zapłacisz )
3. kolejne likwidacje i zamknięcia browarów (przede wszystkim Góry która warzyła naprawdę dobre piwo) oraz produkowanie marek piw poza miejscami ich oryginalnego powstania.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Dla mnie największą stratą zeszłego roku jest zamknięcie browaru w Górze i zniknięcie pysznego Szwejka.
Dobrze, że choć przez te trzy i pół miesiąca opiłem się go tyle, że do końca roku żaden inny browar nie wyprzedził go w moim DP...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
Comment