Kiełbaska +Piwko+Grill=?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cinuch
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.05
    • 14

    Kiełbaska +Piwko+Grill=?

    Witam
    W koncu słoneczny weekend w lipcu - w okolicach Więcborka ( kujawsko -pomorskie) ekstra pogoda
    Czas nadrobić starony czas - piwko przy grillu na słoneczku.
    Moze udało sie browarom troche nadrobić straty tegoroczne w spożyciu browarka - u mnie specjal rządził w tym weekendzie.
    W sam raz smakował do kiełbasek ( mój rekord 5 zjedzonych ).
    Pojaiło mi sie pytanko podczas grilowania - Co sadzicie o polewaniu kiełbasek lub innych mięsiw PIWEM - dla mnie to profanacja - !!!!!!!!!!, daje to w ogóle jakiś efekt??????????.Obrońcy Cennego Trunku Stańcie na Straży!!!!! Cinuch z Kaszubszczyzny
    Attached Files
    Cinuch www.kapsle.itq.pl
  • pjenknik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.08
    • 3388

    #2
    Wiesz jak nie masz wody to do gaszenia ognia pod kiełbaskami jednak piwo lepsze niż..... co innego także dostępnego na podorędziu
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Comment

    • cinuch
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2004.05
      • 14

      #3
      pjenknik napisał(a)
      Wiesz jak nie masz wody to do gaszenia ognia pod kiełbaskami jednak piwo lepsze niż..... co innego także dostępnego na podorędziu
      Grillowac to trzeba umieć drogi kolego - w dobrze rozgraznym grillu węgiel albo brykiet sie żarzy a nie pali żywym ogniem. Pozdrawiam życzę udanego grilla jeszcze w tym lecie
      Cinuch www.kapsle.itq.pl

      Comment

      • pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

        #4
        Wiesz ja jeżeli chodzi o grila to jestem zupełny lajkonik. Ale często zdarza się że z kiełbaski kapnie tłuszcz na węgiel lub brykiet. Zapewniam Cię, że zaraz się to zapali
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Comment

        • cinuch
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2004.05
          • 14

          #5
          pjenknik napisał(a)
          Wiesz ja jeżeli chodzi o grila to jestem zupełny lajkonik. Ale często zdarza się że z kiełbaski kapnie tłuszcz na węgiel lub brykiet. Zapewniam Cię, że zaraz się to zapali

          Dzięki za cenne uwagi - na wszelki wypadek sprawdze kontrolke mojej gaśnicy. Tak apropo do czego służy regulacja wysokości rusztu. Pozdrawian
          A pytanie brzmi: Co sadzicie o polewaniu kiełbasek lub innych mięsiw PIWEM podczas grillowania???
          Cinuch www.kapsle.itq.pl

          Comment

          • Makaron
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 2107

            #6
            Znalazłem ciekawy przepis na marynate piwną do mięsa.
            Piwna marynata do karkówki
            "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

            Comment

            • pieczarek
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.06
              • 5011

              #7
              Cinuch, uważaj na swoje mędrkowanie. Pjenknik to kucharz doskonały, wpuszcza Cię w maliny. Chlapniesz jeszcze coś i ośmieszysz się na dłuższy czas. Wiem to bo jadałem u pjenknika w domu i nad jeziorem (np. pyszna rybka nadziewana czosnkiem z rożna). Słuchaj pjenknika we wszystkim co dotyczy gotowania (także leczenia zwierząt), a będziesz zadowolony. Jeśli Ci pisze, że można polewać piwem, to śmiało polewaj.

              Comment

              • pieczarek
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.06
                • 5011

                #8
                Patrzę na załączone przez Ciebie zdjęcie. I jeśli jest to zdjęcie TWOJEGO rożna, to myślę, że ograniczasz się do fastfoodowej wersji jedzenia potraw z rożna. Nie ma się czego wstydzić, tak wykorzystuje rożen 90% Polaków. Ale zapewniam Cię, że są ciekawsze sposoby korzystania z możliwości rożna. I właśnie pjenknik je zna.

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #9
                  pieczarek napisał(a)
                  Patrzę na załączone przez Ciebie zdjęcie. I jeśli jest to zdjęcie TWOJEGO rożna, to myślę, że ograniczasz się do fastfoodowej wersji jedzenia potraw z rożna. Nie ma się czego wstydzić, tak wykorzystuje rożen 90% Polaków. Ale zapewniam Cię, że są ciekawsze sposoby korzystania z możliwości rożna. I właśnie pjenknik je zna.
                  Umiejętności Pjenknika potwierdzam w całej rozciągłosci, a nawet bardziej

                  A co do grilla: kiełbasa to jest ostatnia rzecz, jaką jem. Przede wszystkim: karkóweczka zamarynowana uprzednio w dowolnej zaprawie, kaszanka saute,), ryby pieczone w folii, do tego pieczarki z przyprawami, cebulka, czosnek, kabaczek, mniam
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #10
                    Acha, no i to wszystko właśnie zawsze polewam piwem - może w smaku tego nie czuć, ale działa autosugestia
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • jerzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 4707

                      #11
                      Z całą pewnością kiełbasa delikatnie polewana piwem jest smaczniejsza od takiej samej nie polewanej niczym - sprawdzone doświadczalnie. Nie wiem jak by wyglądały wyniki konkurencji: polewana piwem v polewana wodą.

                      p.s. A do polewania najlepiej wykorzystać produkty koncernowe, przynoszone czasami przez gości i nie wypite przez nich, więc zalegające w domu miesiącami...
                      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

                      Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

                      Comment

                      • Seler_32
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2003.04
                        • 444

                        #12
                        W sprawie polewnia:
                        - PIWEM: TAK
                        - PODPAŁKĄ: NIE
                        Mam nadzieje, że ktoś skorzysta z mojej cennej uwagi.
                        Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.

                        Nie wierzę abstynentom.

                        Comment

                        • pieczarek
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.06
                          • 5011

                          #13
                          Marusia napisał(a)
                          A co do grilla: kiełbasa to jest ostatnia rzecz, jaką jem. Przede wszystkim: .....do tego pieczarki .....
                          A fuj - kanibalizm w czystej postaci.

                          Comment

                          • kangurpl
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.03
                            • 2660

                            #14
                            Nie masz się czego obawiać
                            Jestem przekonany, że chodziło o GRZYBY
                            Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                            "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

                            "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

                            Comment

                            • slavoy
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛
                              • 2001.10
                              • 5055

                              #15
                              pieczarek napisał(a)
                              Patrzę na załączone przez Ciebie zdjęcie. I jeśli jest to zdjęcie TWOJEGO rożna, to myślę, że ograniczasz się do fastfoodowej wersji jedzenia potraw z rożna. Nie ma się czego wstydzić, tak wykorzystuje rożen 90% Polaków. Ale zapewniam Cię, że są ciekawsze sposoby korzystania z możliwości rożnałaśnie pjenknik je zna.
                              Otóż Pieczarku, ja, patrząc na zamieszczone przez kolegę zdjęcie nie widzę ani jednego rożna nad paleniskiem. Widzę za to całkiem smakowicie wyglądające kiełbaski leżące na ruszcie.
                              Poza tym, uważam, że słowo "grill" na tyle dobrze się przyjęło i jest na tyle uniwersalne, iż nie uważam za potrzebne tak konsekwentne wyplenianie go z polskiej mowy.


                              PS
                              Pała ze stylistyki
                              Dick Laurent is dead.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X