Kiełbaska +Piwko+Grill=?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pieczarek
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.06
    • 5011

    #16
    No widzisz Slavoy, tak to jest ze stylistyką, gdy człowiek pisze teksty będąc na dosyć ostrej diecie. Dzienna porcja jedzenia to np. herbata na śniadanie, jajko, jogurt i jabłko na obiad, ale za to na kolację NIC. I żadnego piwa. A już Zagłoba zauważył, że aby oleum podnosiło się z brzucha do głowy wymaga jakiegoś podkładu z alkoholem. Ja zaś mam zabroniony dostęp do piwa. Przykrą dla mnie sprawę kulawej formy mamy więc załatwioną.
    Co zaś do rożna, rusztu i grilla, to sprawa wcale nie jest taka jednoznaczna. Przynajmniej w moich okolicach. Słów tych używa się obecnie często zamiennie. A jadąc przez Polskę często można zobaczyć przy drogach napisy "ROŻEN" lub "ROŻNO". A gdy się zatrzymasz to otrzymasz kiełbasę (najczęściej byle jaką) z rusztu.

    Comment

    • adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

      #17
      Marusia napisał(a)
      Umiejętności Pjenknika potwierdzam w całej rozciągłosci, a nawet bardziej

      A co do grilla: kiełbasa to jest ostatnia rzecz, jaką jem. Przede wszystkim: karkóweczka zamarynowana uprzednio w dowolnej zaprawie, kaszanka saute,), ryby pieczone w folii, do tego pieczarki z przyprawami, cebulka, czosnek, kabaczek, mniam
      Ja polecam schab z rusztu. Dzień wcześniej wymiętosić go porządnie w zgniecionym czosnku i cebuli z solą pieprzem i siekanym rozmarynem. Na noc do lodówki, a potem na grilla.
      Zresztą chyba każde tak zrobione mięsko będzie smaczne.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

      Comment

      Przetwarzanie...
      X