Mam pytanie do Forumowiczów odnośnie powstałego jakiś czas temu stowarzyszenia kilkunastu browarów Polskie Piwo. Jego celem była promocja browarów regionalnych i uswiadomiania Polakom, że powinno sie wspierac miejscowe, lokalne, małe, niejednokrotni lepsze itp. Jednak nic o tym nie słychać. Żadnych akcji promocyjnych (wiem, że nie maja pieniędzy, ale to raczej podstawa). Czy moze przeoczyłem jakies akcje?
Polskie Piwo
Collapse
X
-
Miałeś na myśli to:
"Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich" zrzesza około 40 regionalnych producentów piwa. Udział całego stowarzyszenia w krajowym rynku piwa szacuje się na 5-6 proc. Maksymalna zdolność produkcyjna wszystkich zakładów zrzeszonych w Stowarzyszeniu wynosi około 2 mln hl piwa rocznie.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Related Topics
Collapse
-
Witam,
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...2020-03-11, 18:59 -
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...2021-09-23, 19:47 -
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Juz wcześniej miałem zasygnalizować istnienie tego sklepu, o którym dowiedziałem się zresztą śledząc inne wpisy na forum (dzięki Pankracy).
Ciekawy melanż, a miły memu srecu: z jednej strony piwa z niemal wszystkich browarów województwa podkarpackiego (poza Czarterem i Mucznem, o...-
Channel: Podkarpackie
2024-09-20, 18:34 -
-
Witam,
Kupię powojenne etykiety browarów Gdańsk, Elbląg, Braniewo, Starogard...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2023-07-16, 20:51 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment