Zauważyłem dziś że, na kontrach butelek w Okocimiu Jasnym Pełnym (dawna nazwa), raz jest alk.5,8% a raz 6,2%. Podobno to jakaś "mała" pomyłka. Ciekawe czy w środku to samo, postaram się sprawdzić.
Błędy i pomyłki piwne - dosłownie i w przenośni
Collapse
X
-
Temat trochę stary i zapomniany , ale skoro pojawiła sie kolejna " wpadka" to trzeba go odświeżyć.
Tym razem padło na Van Pur , który ma problemy z waŻeniem puszek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witkowskiarturSwego czasu na naklejce importera Guinness Foreign Extra Stout, napotkałem skład: słód, woda, drożdże piekarnicze
Profesjonalizm jak diabli.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
no, palony jęczmień nie jest słodem, ale fakt, wszak nie tylko ten składnik jest elementem zasypu dla tego piwa- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTno, palony jęczmień nie jest słodem, ale fakt, wszak nie tylko ten składnik jest elementem zasypu dla tego piwaDick Laurent is dead.
Comment
-
-
no to jeszcze i taki kwiatek
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Taki sam, jak innej zwykłej etykiety, w przeciwieństwie do znaczków pocztowych. Zanczki są rodzajem papieru wartościowego, więc takie z błędem są zazwyczaj niszczone zaraz pow wydrukowaniu, a jak już coś wyjdzie z drukarni, jest bardzo rzadkie i osiąga wysokie ceny. Etykiety z błędem nie są niszczone, tylko normalnie naklejane na butelki w setkach tysięcy sztuk.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13A mnie bardzo podoba się WAISSBIER z AntonowaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyMnie też, zwłaszcza że to podwójny błąd...
a drugi gdzie jest?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Filtrowana pszenica nie jest białym piwem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment